Home / News / HABER / TÜRKİYE / Dün ABD ile görüşen Çavuşoğlu, yarın ABD’ye gidiyor

Dün ABD ile görüşen Çavuşoğlu, yarın ABD’ye gidiyor

Dün ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile telefonda görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yarın çeşitli temaslarda bulunmak ve ‘IŞİD’le mücadele’ toplantısına katılmak üzere ABD’ye gidecek.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, yarın ABD’ye gideceği duyuruldu.

Çavuşoğlu, ABD’de “IŞİD’le mücadele” toplantısına katılacak. Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre, Çavuşoğlu’nun Washington’da ABD’li yetkililerle ikili görüşmeler gerçekleştirmesi, bir düşünce kuruluşunda konuşma yapması, Amerikan medyasıyla temaslarda bulunması ve çeşitli kanaat önderlerini kabul etmesi planlanıyor.

Çavuşoğlu’nun, Washington’daki temaslarının ardından New York’taki Türk vatandaşlarıyla bir araya gelmesi de öngörülüyor.

TILLERSON 30 MART’TA TÜRKİYE’DE

İki ülkenin dışişleri bakanları, dün telefonda görüşmüştü. Görüşmede, Çarşamba günü Washington’da düzenlenecek IŞİD ile Mücadele Küresel Koalisyonu Dışişleri Bakanları Toplantısı’nın hazırlıkları ve Tillerson’ın Türkiye’ye yapacağı ziyaret ele alınmıştı. Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Tillerson’ın 30 Mart’ta Türkiye’ye geleceğini söylemişti.

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir