Home / News / HABER / TÜRKİYE / “Dostlarımızın (Rusya ve ABD) yaptıklarını içimize sindiremiyoruz”

“Dostlarımızın (Rusya ve ABD) yaptıklarını içimize sindiremiyoruz”

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklmada, Suriye sınırındaki duruma ilişkin olarak, “Rusya ve ABD meşru güçlerle ittifak yapmalıdır. Dostlarımızın Türkiye’ye zarar veren terör örgütleriyle görüntü vermesini hiç hoş karşılamamakta ve içine sindirememektedir.” dedi.

SURİYE SINIRINDA ‘YPG ASKERLERİYLE FOTOĞRAF’

“Türkiye laf olsun diye bu operasyonları yapmıyor. Fırat Kalkanı da, Suriye ve Irak kuzeyindeki PKK mevzilerine karşı yapılan operasyonlar, Türkiye’nin sınır güvenliğini korumak, terör örgütlerini tehditlerini ortadan kaldırmak için yapılan işlerdir, operasyonlardır. Herkesin bunu böyle görmesi lazım. Terör örgütlerinin cenneti haline gelmiş bu bölgede, ABD’ye de şu tavsiyede bulunuyoruz. Suriye ve Irak’ın toprak bütünlüğünü sağlamak bölge barışının en önemli unsurlarından biridir. Rusya ve ABD meşru güçlerle ittifak yapmalıdır. Dostlarımızın Türkiye’ye zarar veren terör örgütleriyle görüntü vermesini hiç hoş karşılamamakta ve içine sindirememektedir.”

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir