Home / News / HABER / Rus silahlarının test sahası Suriye S-500’ü de gördü

Rus silahlarının test sahası Suriye S-500’ü de gördü

Rus askeri kaynaklar, Suriye’de S-500 “Prometheus” hava savunma sisteminin en önemli unsurlarının test edildiği bilgisini verdi.

Rusya, Suriye’de yeni yapım S-500’leri ilk defa denediğini ve testlerin başarılı olarak tamamlandığını açıkladı. gazetem.ru’nun haberine göre Rus askeri kaynaklar, Suriye’de S-500 “Prometheus” hava savunma sisteminin en önemli unsurlarının test edildiği bilgisini verdi.

Savunma Bakanlığı yetkililiklerinin Rus İzvestia gazetesine yaptığı açıklamada, testler sırasında, ekipmanın çalışmasında belirli sorunlar tespit edildiği, ancak bunların hızla ortadan kaldırıldığı ve testlerin başarılı bir şekilde tamamlandığının kabul edildiği belirtildi.

Gazeteye açıklamada bulunan BDT ülkeleri hava savunma sistemlerinden sorumlu Hava Kuvvetleri eski Başkan Yardımcısı Korgeneral Aitech Bizhev, sistemlerin silahlı kuvvetlere teslim edilmeden önce tüm bileşenlerin düzgün çalışıp çalışmadığının en zor koşul ve iklimlerde test edildiğini belirterek, “Sadece böyle bir çalışma modu eksiklikleri tespit etmemize izin veriyor. Bundan sonra, ftüm arızalar ve sorunlar tespit edilerek ortadan kaldırmak için çalışmalar yürütüyor” dedi.

S-500 YENİ NESİL HAVA SAVUNMA SİSTEMİ

Rusya, S-500’ün üretimine haziran ayında başladığını duyurmuştu. Rus devlet savunma sanayi şirketi Rostec’in CEO’su Sergey Chemezov, Rusya’nın hiçbir şekilde bu sistemleri satmayacağını öncelikle Rus ordusu için sistemin yapılacağını ifade etti.

Sistem, 600 kilometre yarı çaptaki hedefleri tespit edip imha edebiliyor. Saniyede yedi kilometre hıza kadar uçabilen on balistik hedefi aynı anda tespit edip imha edebiliyor. Ayrıca sistem yeni teknoloji hipersonik füzeleri de yakalayıp yok etme özelliğine sahip.

Özellikler açısından S-500’ün özellikleri ile S-400 hava savunma sisteminin yanı sıra Amerikalı rakibi Patriot PAC-3’ü de önemli ölçüde geride bırakacağı iade ediliyor.

Dünya Bülteni

Ayrıca...

Kar: Ruhani değil siyasi halifelik

Yıllardır halifeliği savunan Hizbu’t Tahrir’in Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Hilafetin ruhani değil siyasi olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir