Home / News / HABER / DÜNYA / Donald Trump, Avrupa’dan ABD’ye seyahatleri 30 gün askıya aldı

Donald Trump, Avrupa’dan ABD’ye seyahatleri 30 gün askıya aldı

ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüsle mücadele kapsamında Avrupa’dan ABD’ye seyahatleri 30 gün askıya aldığını açıkladı. Yasak 26 Schengen ülkesini kapsıyor. Türkiye ve İngiltere yasağa dahil değil.

ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüsün ülkede daha fazla yayılmasını önlemek için Avrupa’dan ABD’ye seyahatleri Cuma gecesinden itibaren 30 gün askıya aldıklarını açıkladı

Televizyondan ulusa seslenen Trump, Avrupa Birliği’nin (AB) Çin’den gelenlerin seyahatlerinin kısıtlanması konusunda ve virüsün yayılmasına karşı gerekli önlemleri almada yeterince hızlı davranmadığını söyledi.

Cuma günü yürürlüğe girecek karar İngiltere’yi ve Türkiye’yi de kapsamıyor.

Karardan etkilenecek Schengen Bölgesi’ndeki 26 ülke ise şunlar: Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç ve İsviçre.

ABD VATANDAŞLARINI ETKİLEMEYECEK

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada seyahat kısıtlamasının ABD’ye seyahatlerinden önceki 14 gün Avrupa’da Schengen bölgesinde bulunan yabancı ülke vatandaşları için geçerli olacak. Kısıtlamaların ABD vatandaşları ve ailelerini etkilemeyeceği belirtildi.

ABD Başkanı Trump kısıtlamaların ticaret ve kargo için de geçerli olacağını belirtti. Ancak ABD Başkanı konuştuktan sonra yapılan resmi açıklamada ise kısıtlamaların sadece bireylerin seyahatine yönelik olduğu belirtildi.

AB’DEN TRUMP’A TEPKİ

Avrupa Birliği, ABD Başkanı Trump tarafından açıklanan seyahatleri askıya alma kararına tepki gösterdi. Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ekonominin kesintiye uğramasının engellenmesi gerektiğini kaydetti.

Michel Twitter hesabından yaptığı açıklamada Başkan Trump’ın kararının bugün AB tarafından değerlendirileceğini belirterek Avrupa’nın virüsün yayılmasını engellemek için her türlü önlemi aldığını söyledi.

Ajanslar

Ayrıca...

Kar: Ruhani değil siyasi halifelik

Yıllardır halifeliği savunan Hizbu’t Tahrir’in Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Hilafetin ruhani değil siyasi olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir