Home / News / HABER / İstanbul Sözleşmesi yanlışsa, neden fesh etmiyorsunuz?

İstanbul Sözleşmesi yanlışsa, neden fesh etmiyorsunuz?

Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner’den İstanbul Sözleşmesi ile ilgili yaptığı açıklamada “Neye oy verdiğimizi bilmeden el kaldırdık” diyerek kendini savundu. Metiner’in itirafına göre parti genel başkanı ne istiyorsa milletvekilleri onu onaylıyor. Bu da bir ifsat projesi olan İstanbul Sözleşmesi’nin arkasında Erdoğan ve yardımcıları olduğunu gözler önüne seriyor.

Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, İstanbul Sözleşmesi’nin kabulü için evet verdiğinden dolayı çok pişman olduğunu belirtti. “Yanlış yaptık” diyen Metiner, milletvekillerinin neye oy verdiğini bilmeden el kaldırdığını söyledi. Metiner bu açıklamasıyla suçu o zamanın Başbakanı Ahmet Davutoğlu’na atıp, asıl işin başında olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı korumaya çalıştı. AK Parti milletvekillerinin de neye oy verdiğini bilmediğini söyleyerek İstanbul Sözleşmesi’nden aklamaya çalıştı. Bunun bir hata olduğunu hakikaten idrak etmiş bir partinin bu sözleşmeyi fesh etmesi gerekirken bu tip manevralarla akıl oyunları oynanıp, tabanı bir arada tutmaya ve teskin etmeye çalışılıyor. Avrupa’dan gelen milyonlarca euro yardıma sırt dönemeyen iktidar bu şekilde ikili oynamaya devam ediyor.

Daha önce de Cumhurbaşkanı Erdoğan zina hakkında bu tip açıklamada bulunmuştu. 2004 yılında Avrupa’nın isteğiyle zinayı serbest bıraktıklarını ve hata ettiklerini söylemiş ama hatayı düzeltmek için hiçbir çalışma yapılmamıştı. AK Parti, bu tip itiraflarla zina, eşcinsellik ve İslam’a ters ne varsa koruyup muhafaza eden İstanbul Sözleşmesi’nden rahatsız olanı tabanı teskin etmeye çalışıyor. Müslümanların inancına zıt, ahlaka ve namusa savaş açan İstanbul Sözleşmesi AK Parti iktidarı tarafından imzalanarak yürürlüğe sokuldu.

Metiner’in sosyal medyadan yaptığı açıklama şöyle:

İstanbul Sözleşmesi”ni Ahmet Davutoğlu Genel Başkanımız/Başbakanımız iken bizim partimiz Meclis’e getirdi… Diğer partilerin tümünün onayıyla Meclis’ten geçti…Kendi adıma itirafta bulunuyorum: YANLIŞ YAPTIK!

Eminim ki oy veren vekil arkadaşlarımızın kahir ekseriyeti neye oy verdiklerini bilmeden el kaldırdılar.

Sırf parti grup başkanvekilleri el kaldırdıkları için. Partilerin grup yönetimi kendi aralarında anlaşmış olmalılar ki o anda bulunanların onayıyla kabul edildi geçti…”

KADEM Hakkında da Konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın da yönetiminde bulunduğu KADEM’i de (Kadın ve Demokrasi Derneği) eleştiren Metiner şu ifadeleri kullandı:

İstanbul Sözleşmesi”nin ülkemizde kabulünden 2 yıl sonra kurulan KADEM’in ısrarla “İstanbul Sözleşmesi”ni savunuyor olmasını anlamıyorum…

Varlığını önemsediğin KADEM’in adeta SÖZLEŞME müdafisi bir konuma kendini düşürmesi hazin bir tablo…

Kendimizi kendi değerlerimiz üzerinden tanımlamak ve savunmak varken…

Canı cehenneme o SÖZLEŞME bu gidişle KADEM algısını tamamen menfiye çevirecek, biline!”

Köklü Değişim Medya

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir