Home / News / HABER / DAVA / Müslümanlarla Dayanışma Platformu Basın Açıklaması Düzenledi

Müslümanlarla Dayanışma Platformu Basın Açıklaması Düzenledi

Müslümanlarla Dayanışma Platformu 4.Yılına giren Suriye’de Esad rejimi tarafından katledilen Mazlum Müslümanların yanında olduğunu göstermek için öğlen namazının ardından Ankara Hacı Bayram Cami’sinde bir araya geldi.

İLKAV yönetiminden Emrullah Ayan kıldırdığı Cenaze namazı sonrası Müslümanlarla Dayanışma Platformu adına Vahdet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Muhittin Özdemir bir basın açıklaması yaptı. Ardından Platform adına kısa bir açıklama yapan Genç Birikim Derneği Genel Başkanı Ali Kaçar; Bizler Müslüman’ız! Allah-u Teâlâ, aynı ırktan, aynı soydan, aynı toprak parçasında yaşayanları değil ‘ancak müminlerin kardeş’ olduğunu belirtiyor. ‘Kâfirleri dost edinmeyin yoksa siz de onlardan olursunuz’ buyuruyor. ‘Rasulullah (s.a.v.) de: “Sen Müslümanları arasındaki merhamet, sevgi ve dert ortaklığı yönünden tıpkı bir vücut gibi görürsün. Nasıl ki, vücudun bir azasında hissedilen acı bütün vücudu uykusuz bırakır ve ateşlenmesine sebep olursa Müslümanlar da böyledir” buyuruyor. Bu emirlere rağmen neden İslam topraklarındaki işgale, istilaya ve zulme uğrayan Müslümanların acılarını paylaşmıyoruz? Bizler ancak bu emirlere uyduğumuz zaman Allah’ın rızasını kazanmış oluruz, aksi halde bu asla mümkün değildir dedi.

Sık sık tekbirlerin getirildiği basın açıklaması olaysız şekilde sona erdi.

Açıklamadan görseller…

Köklüdeğişim

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir