Home / News / HABER / DAVA / Hizb-ut Tahrir’e Yönelik Yargı Zulmü Tüm Hızıyla Devam Ediyor
islam devleti default

Hizb-ut Tahrir’e Yönelik Yargı Zulmü Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Diyarbakır’da açılan imza standında gönüllü olarak katılan 5 kişi D.bakır C.Başsavcılığının talimatıyla ifadeleri alınmak üzere TEM şubesine çağrıldı

İslami siyasi parti olan Hizb-ut Tahrir’e yönelik yargı zulmü aralıksız olarak devam ediyor. Diyarbakır’da yargı zulmüne dur demek için imza standı açan 5 kişi hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

İslami camialar içerisinde fikri ve siyasi bir hareket olarak bilinen ve islam ümmetinin teveccühünü kazanan Hizb-ut Tahrir  hareketi hatırlanacağı üzere 20 Ekim-20 Kasım tarihlerinde Türkiye genelinde “Hizb-ut Tahrir’e Yönelik Yargı Zulmüne Dur De” adı altında bir kampanya başlatmıştı. Bu kampanya öncesinde -eline hiçbir zaman silah almamış, hiçbir cebir ve şiddet eylemine bulaşmamış-  500’den fazla Müslümana 1828 yıl gibi ağır cezalar verilmişti.

Bu çalışma sonucunda Hizb-ut Tahrir’li müslümanlara yönelik yapılan yargı zulmüne dur demek için Türkiye geneli  74 binin üzerinde imza toplanıldı. Sanal alemde imza kampanyası yapıldığı gibi reelde de imza standları açıldı. İmza standı açan şehirlerden biri de Diyarbakırdı. Diyarbakır’da 12 camide açılan imza standına binlerce müslüman imzaları ile destek verdi. Yargı zulmünün son bulması,  müslümanlara reva görülen zulmün giderilmesi, atılan iftiraların afişe edilmesi ve Rablerinin emrini daha iyi yerine getirmek için mücadele eden gençler yeni bir zulümle karşılaştı. Bu zulmün bir neticesi olarak Ankara’da 8, Bursa’da 6, Malatya’da 3 ve Siirt’de 1 kişi olmak üzere toplamda 18 kardeşimiz haksız yere gözaltına alındı.

Bu çalışmanın son ayağı olarak 17 Ocak 2015 tarihinde Diyarbakır’da “Yargı Zulmü Mağdurları Diyarbakır Buluşması” başlıklı medya bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Medyanın ve halkın yoğun bir şekilde katıldığı program medya bilgilendirildikten sonra sorunsuz bir şekilde sona erdi.

Bu çalışmanın ardından gerek medyada gerekse kamuoyunda Hizb-ut Tahrir hakkında var olan iftiralar geçerliliğini yitirerek gerçekler gün yüzüne çıktı ve medya Hizb-ut Tahrir hakkında fikri ve siyasi olarak mücadele eden bir hareket olarak bahsetti.

Tüm yapılanların ardından hukuksuz bir şekilde açılan dosyaların kapanması beklenirken yeni dosyalar açılıyor. Diyarbakır’da açılan imza standında gönüllü olarak katılan 5 kişi Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla ifadeleri alınmak üzere terörle mücedele şubesine çağrıldı. İfadeleri alınan 5 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Serbest bırakılan 5 kişinin tutanağında şu ifadelere yer verildi. “Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının (Terör suçları soruşturma bürosu) 2014/36463 soruşturma evrakına istinaden ilimizde bulunan çeşitli camilerde açılan standlarda suç unsuru içerir nitelikte “KÖKLÜ DEĞİŞİM” isimli derginin dağıtımını yapan şahısların terör örgütü propagandası yapmak suçundan şüpheli olarak ifadelerin alınması istenmiştir.”

Daha önce kehanetçi ve niyet okuma esaslı soruşturma açan ve haksız yere müslümanları tutuklayan yargı ve emniyet mensupları bu seferde yasal bir dergi olan Köklü Değişim Dergisi üzerinden haksız yere müslümanları tutuklamak istiyor.

Köklü Değişim Dergisi olarak yapılan bu hukuksuzluğu kınıyor ve Diyarbakır’da yargı zulmüne maruz kalan kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

kokludegisim.net

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir