Home / Media / Videolar / Mahkeme Kayıtları Gözünden Osmanlı Hilafeti Altında Kadınlar
islam devleti default

Mahkeme Kayıtları Gözünden Osmanlı Hilafeti Altında Kadınlar

Bu video Hizb ut Tahrir Merkezi Medya Ofisi Kadınlar Kısmı tarafından başlatılmış olan “Kadınlar ve Şeriat” adlı küresel kampanyanın bir parçasıdır.

Bu video kadınların İslami yönetim ve İslamın Şeriat kanunları altında ezildiği şeklindeki köhne yalanlara, tüm Osmanlı Hilafeti altındaki Şeriat mahkemelerinin sicil kayıtlarından örnekler getirerek açıkça meydan okumaktadır ve kadınların İslami yönetim altında sürdürmüş oldukları hayata ve sahip oldukları haklara ışık tutmaktadır.

Osmanlı Hilafeti’ndeki kadınların yaşamları yüzyıllar boyunca tartışma konusu olmuştur. Geçmişte ve günümüzde oryantalistler ve Batılı yazarlar, Türkiye’de İslami yönetim altında yaşayan kadınları hor görülen, kocaya satılan ve kocalarının malı olarak muamele gören hizmetkarlar ve düşük statülü kadınlar olarak tarif ettiler. Kadınların kendi mülk ve servetlerini yönetmekten aciz olduklarını ve birçok temel haklardan mahrum edildiklerini ve hatta mahkemelerden bile hak talep edemediklerini iddia ettiler.

Videoda bahsi geçen konular & Hizb ut Tahrir”in “Kadın ve Şeriat” konferansı ve kampanyası hakkında daha fazla bilgi edinmek için irtibat adresi:

[email protected]

www.facebook.com/WomenandShariah

@WomenShariah

#WomenandShariah

Ayrıca...

Hizb-ut Tahrir’den Müslümanlara Samimi Bir Çağrı

Hizb-ut Tahrir’den Müslümanlara Samimi Bir Çağrı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir