Home / News / HABER / DAVA / Saim Ayseli Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi!

Saim Ayseli Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi!

Konu Müslümanlar olunca herkes 3 maymunları oynuyor

İstanbul Beyazıt camiinde bayram tebriki dağıtan Saim Ayseli, camide namaz kılanlar arasında yer alan dönemin adalet bakanı Mehmet Ali Şahin’in talimatıyla gözaltına alındı. 

Saim Ayseli, Hizbu’t Tahrir üyeliğinden 1 yıla yakın cezaevinde tutuklu yargılandıktan sonra, serbest bırakıldı. İstanbul 13. Ağır Ceza mahkemesi 2009 yılında Saim Ayseli’ye yargılandığı davadan üç yıl ceza verdi. Paralel Yapı’ya bağlı olduğu söylenen Yargıtay 9. Ceza Dairesi ise 2013 yılında cezayı onadı. Anayasa Mahkemesi Saim Ayseli’nin yaptığı bireysel başvuruyu usulden reddedince, Ayseli bugün (11.04.2015 Cumartesi) hakkında kesilmiş cezanın infazı için Metirs cezaevine gönderildi.

Saim Ayseli, Mahkemeye çıkmadan önce evinden alınarak getirildiği Bahçelievler Kocasinan karakolunda Köklü Değişim Yazarı Osman Yıldız’a açıklamalarda bulundu.

Maruz kaldığı hukuksuz uygulamaları anlatan Ayseli, 2009 yılında Hizbu’t Tahrir üyeliğinden 3 yıl hapis cezasına çarptırıldığını söyledi. Hakkında kesinleşen hapis cezasını hak etmediğini belirten Ayseli, “Bugün İstanbul Şirinevlerde yapılan kimlik aramasında yakalandım ve karakola getirildim. Avukatımın belirttiğine göre büyük ihtimalle Çağlayan Adliyesine götürülüp cezaevine gönderecekler.” diye konuştu.

“Dünya bu hukuksuzluğu duymalı”

2004’te 20 yaşında olduğunu anımsatan Ayseli, “O zaman Hizbu’t Tahrir adına beyanları dağıttık ama, -içeriği kayıt altındadır- orda tamamen İslam Ümmetini birliğe çağıran içerikler vardı. Bunun bedelinin 3 yıl hapis cezası olmaması gerektiğini düşünüyorum. Yani bir bildiri dağıtımının cezasının 3 yıl olması, ülkenin hukukunun geldiği noktayı gösteriyor. Dünya bu hukuksuzluğu duymalı. Mazlum Der gibi adalet savunucuları bu hukuksuzluğu görmeli ve bir an önce bu duruma Ümmet olarak el atılması gerek.” çağrısında bulundu.

“Konu Müslümanlar olunca herkes 3 maymunları oynuyor”

Adliyeleri basıp savcıları öldürenleri savunanların olduğunu, ancak kendilerine yönelik yapılan hukuksuzluklar karşısında herkesin 3 maymunları oynadığını savunan Ayseli, “İslami çalışmaları desteklediğimizden dolayı, -bunun adı da Hizbu’t Tahrir, yani İslami Kurtuluş Partisi- hiç kimse bize destek vermiyor. Herkes 3 maymunları oynuyor. İki çocuk babasıyım, evimin düzeni vs oturmuş, aynı zamanda esnafım. 2004 yılında dağıttım bir bildiriden ötürü düzenimin bozulmasının bu kadar kolay olmaması gerekiyor” serzenişinde bulundu.

“Vicdanı olan insanlar bu konuda duyurlı olsun”

Antep’te görülen benzer bir davada mahkemenin beraat kararı verdiğini aktaran Ayseli, şunları kaydetti: “Bu nasıl bir, nasıl bir yargılama sistemi? Bütün Ümmete, özellikle bu konuyla ilgilenen Adalet Bakanlığına, Mazlum Der gibi gruplara, hukukla ilgilenen kalbinde az bir şey vicdanı olan bütün insanlara bu konuda duyarlı olmalarını, Hizbu’t Tahrir’in Türkiye’de suç olmadığını görmelerini istiyorum” dedi. Saim Ayseli son olarak, 3 yıl hapis cezasının kendisini yıldırmayacağını belirterek, Türkiye gibi Müslüman bir ülkede buna maruz kalmanın büyük bir zulüm olduğunu ifade etti.

kokludegisim.net

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir