Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / S.Arabistan: İran’ı düşman olarak görmüyoruz
islam devleti default

S.Arabistan: İran’ı düşman olarak görmüyoruz

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, Pakistan’ın arabuluculuk yaptığı iddialarını reddederek İran olumlu cevap verdikçe arabuluculuk bir durum yok” dedi

Suudi Arabistan, Pakistan’ın İran ile aralarında arabuluculuk yaptığı iddialarını yalanladı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil bin Ahmed el-Cübeyr, Bahreyn devlet radyosunda yayınlanan açıklamasında, Suudi liderlerinin İran’ı düşman olarak görmediklerini söyledi.

 

Cübeyr, “Bazı ülkeler Tahran ve Riyad arasında iletişim kurmak için arabuluculuk yapmayı teklif etti. İran olumlu yanıt verdiği sürece arabuluculuk bir durum ortada yok” dedi.

 Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gazi Halilullah Şerif, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif’in, İran ve Suudi Arabistan arasındaki gerginliği azaltmaya yönelik girişimlerde bulunmak üzere bu ülkelere ziyarette bulunduğunu, ziyarette bölgesel ve uluslararası konuların görüşüleceğini belirterek iki ülke arasındaki gerginliği azaltmak için çalışacaklarını açıklamıştı.

Suudi Arabistan’ın 2 Ocak’ta Şii imam Şeh Nimr El Nemr’i idam etmesi ile başlayan gerginlik sonrasında İran’ın başkenti Tahran’da Suudi Arabistan Büyükelçiliği ateşe verilmişti. Bunun üzerine Suudi Arabistan ve bazı Arap ülkeleri İran’la diplomatik ilişkilerini kesmişlerdi.

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir