Home / News / HABER / DÜNYA / Rusya: NATO hava sahası gibi bir kavram yok
islam devleti default

Rusya: NATO hava sahası gibi bir kavram yok

Rusya Dışişleri Bakanlığı Avrupa İşbirliği Dairesi Başkanı Andrey Kelin, NATO hava sahası gibi bir kavramın olmadığını vurgulayarak, Rus savaş uçağının Türk hava sahasını ihlal ettiği iddiasıyla ilgili konunun çözümü için NATO’nun adres gösterilmesine şaşırdığını söyledi.Tamamını oku: http://tr.sputniknews.com/rusya/20160202/1020610579/rusya-turkiye-aciklamasi-sasirdik.html#ixzz3z2yCCDRh

RİA Novosti’ye konuşan Kelin, Türk yetkililerin daha önce yaptıkları açıklamalarda, “Hava sahasının ihlal edilmesi konusunun, NATO’nun değil iki ülkenin kendi arasında çözmesi gerektiğini” söylediğini anımsattı. Kelin, Rus savaş uçağının Türk hava sahasını ihlal ettiği iddiasıyla ilgili olayının çözülmesi konusunda NATO’nun rol üstlenmesi için hiçbir neden bulunmadığını vurguladı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Rusya Hava Kuvvetleri’ne ait bir Su-34 savaş uçağının 29 Ocak 2016’da Türk hava sahasını ihlal ettiği yönünde bir açıklama yapmıştı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, ihlal öncesinde Rus uçağının, Türk hava radar unsurlarınca defalarca Rusça ve İngilizce ikaz edildiği iddiasına yer verilmişti.

Sputnik

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir