Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Emekli Alman subay Suriye’de öldürüldü
islam devleti default

Emekli Alman subay Suriye’de öldürüldü

Suriye’de YPG saflarında savaşan eski bir Alman askerinin öldürüldüğü açıklandı

 

Alman ordusu ve Fransız ordusunun özel birimi olan Yabancı Lejyon’da uzun süre subaylık yapan bir ismin Suriye’de YPG saflarında savaşırken öldürüldüğü bildiriliyor.

Rüstem Cudi kod adlı Alman YPG savaşçısının Şadadi kasabası yakınlarında IŞİD’in düzenlediği bir saldırıda öldürüldüğü belirtildi.

Alman YPG savaşçısını Haziran ayında Kobani’de tanıdığını belirten Die Welt muhabiri Deniz Yücel, Cudi’nin dikkat çeken hikayesini şöyle anlattı:

“Rüstem Cudi kod adlı Alman YPG savaşçısı Şadadi kasabası yakınlarında IŞİD’e karşı savaşırken hayatını kaybetti. Rüstem Cudi, devrim hayalleri peşinde bir genç değildi. Alman ordusunda ve daha sonra Fransız ordusunun özel birimi olan Yabancı Lejyon’da uzun yıllar subaydı. Ta ki ‘kimin için savaşıyorum?’ diye sorgulamaya başlayıp görevden ayrılanına kadar… Sivil hayata dönen Rüstem Cudi, IŞİD’in Şengal’e saldırısı sırasında konuyla ilgilenmeye başlayıp kendi inisiyatifiyle Rojava’ya gitmişti. Askeri birikimiyle yardım etmek istiyordu. ‘Bu sefer doğru safta olduğumdan emin olmak istiyordum’ demişti bana.”

 

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir