Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / İsrail 4 Filistinlinin evini yıktı
islam devleti default

İsrail 4 Filistinlinin evini yıktı

İsrail güçleri, Kuzey Ağvar’da Filistinlilerin yaşadığı 4 barakayı yıktı

İsrail’in Batı Şeria’nın doğusunda bulunan Kuzey Ağvar bölgesinde Filistinlilerin yaşadığı 4 barakayı yıktığı bildirildi.

Filistin Kuzey Ağvar Bölgesi Sorumlusu Mutez Beşşarat, gazetecilere yaptığı açıklamada, “İsrail güçleri bu sabah Kuzey Ağvar’da bulunan el-Farisiye bölgesine buldozerler eşliğinde baskın düzenledi. Yaklaşık 40 Filistinlinin yaşadığı bölgede, İsrail buldozerleri ‘ruhsatsız’ olduğu gerekçesiyle 4 barakayı yıktı” dedi.

Söz konusu barakalarda yaşayan ailelerin evlerinin daha önce de benzer yıkımlara maruz kaldığına ve bölgeyi terk etmelerinin istendiğine işaret eden Beşşarat, “İsrail yeni yerleşim planını uygulamaya koyabilmek için bu bölgedeki Filistinlileri göçe zorlamaya çalışıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Ürdün sınırına komşu ve verimli topraklarıyla bilinen Ağvar bölgesinde 10 bin Filistinli yaşıyor. Beş bini Kuzey Ağvar bölgesinde yaşayan bu Filistinlilere ev inşa etme ruhsatı verilmediği için çinko baraka ve çadırlarda barınıyorlar. İsrail, bu bölgenin Batı Şeria’da kendi idaresinde bulunduğu gerekçesiyle ruhsat vermediği Filistinlilerin yapılarını sık sık yıkıyor. Ağvar’daki Filistinlilerin sayısı 1967 yılı öncesinde 320 bin iken, İsrail’in uygulamaları sonucunda bu sayının bugün 60 bine düştüğü belirtiliyor.

Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995’te imzalanan “İkinci Oslo Anlaşması” çerçevesinde Batı Şeria; A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı. Yüzde 18’i kapsayan “A bölgesi”nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin’e, yüzde 21’lik “B bölgesi”nin idari yönetimi Filistin’e, “güvenliği” İsrail’e devredilirken, yüzde 61’ini kapsayan “C bölgesi”nin “idare ve güvenliği” İsrail’e bırakılmıştı.

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir