Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / İsrail’le görüşen Mısırlı vekile ayakkabı
islam devleti default

İsrail’le görüşen Mısırlı vekile ayakkabı

Mısır meclisinde İsrail büyükelçisi ile görüşen milletvekili Tevfik Okaşa’ya başka bir vekil ayakkabı fırlattı

Mısır’da açtığı televizyon kanalıyla darbe yönetimine büyük destek veren milletvekili Tevfik Okaşa’nın İsrail’in Kahire büyükelçisi Koren Haim’i evinde ağırlaması Mısır Meclisinde tartışmalara neden oldu.

İsrailli büyükelçiyi ağırlamasının ardından Meclis üyeliğini iptal etmek amacıyla Meclis başkanlığına talep sunulduğu yönünde bilgi alan Okaşa “Hiç kimse bana dokunamaz, Meclis üyeliğimi iptal edemez. Yaptığım işle Mısır’a hayır getirmek istedim” dedi.

İsrail büyükelçisini ağırlamasının nedeni sorulan Okaşa, “İsrail büyükelçisinden Netanyahu ile bir toplantı tertip etmesini istedim. Kendisiyle Mısır ve İsrail ilişkilerinin geliştirilmesiyle ilgili konuşacaklarım var. Bunda yanlış bir şey yok. Bunu 2010 yılında Meclis üyesiyken de yapmıştım. Kimse benim üyeliğimin iptal edilmesini istemedi. İki hafta sonra Birleşik Krallık ve ABD büyükelçileriyle de görüşeceğim” karşılığını verdi.

Okaşa’ya yakın bir kaynak, olay ile ilgili açıklamasında, Okaşa’nın İsrail büyükelçisiyle görüşmesinde Mısır halkının şizofren hastası olduğunu, İsrail ile normalleşmeye hazır olduğunu ama bunun farkında olmadığını söylediğini kaydetti. Kaynağa göre Okaşa, İsrail’den Mısır ile kültürel ilişkilerini geliştirmek için 10 okul kurmasını de istedi.

Meclisin dünkü oturumunda öfkeyle karşılanan Okaşa, İsrail ile normalleşmenin Mısır’ın lehine olacağını savunurken, milletvekili Kemal Ahmed ayakkabısını Okaşa’ya fırlattı.

Mecliste büyük kargaşa meydana gelmesi üzerine Meclis başkanı Ali Abdullah, Ahmed ve Okaşa’yı oturumdan dışarı çıkararak, kamu yararına aykırı davranışta bulundukları nedeniyle soruşturma başlattı.

Meclis Başkanının kararının ardından Okaşa’ya ayakkabısını fırlattığı için özür dilemeyeceğini belirten milletvekili Kemal Ahmed, iğrenç olarak nitelediği Okaşa’yı her gördüğünde ayakkabısıyla vuracağını söyledi.

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir