Home / News / HABER / DÜNYA / Lavrov, Türkiye-Suriye sınırının kapanmasını istedi!
islam devleti default

Lavrov, Türkiye-Suriye sınırının kapanmasını istedi!

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Türkiye’nin Suriye sınırından teröristlere silah gönderdiği iddiasıyla sınırın derhal kapanması gerektiğini söyledi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile yaptığı görüşmenin ardından Suriye – Türkiye sınırının bir an önce tamamen kapatılması gerektiğini söyledi.

Lavrov, “Teröristlerin silah sevkiyatının durdurulması için Türkiye – Suriye sınırı kapanmalı” dedi.
Rus Dışişleri Bakanı, Türkiye’den Suriye’ye giden bazı silah sevkiyatlarının insani yardım kamyonlarına gizlendiğini iddia etti. Lavrov, “Türkiye – Suriye sınırından teröristlere silah gönderiliyor” dedi.

Bölgesel ihlallere karşın büyük ölçüde devam ettiği belirtilen ateşkes konusunda konuşan Ban Ki-moon ise Lavrov ve Rusya’ya “Çatışmasızlık ortamının sağlanmasında üstlendikleri rol” için teşekkür etti.

Türkiye – Suriye sınırının Suriye tarafında kuzeydoğudaki Haseke bölgesinden Kobani kantonuna kadar olan bölgeyi Kürt güçleri YPG kontrol ediyor. Kuzeybatıda ise Afrin’den Azez’e kadar uzanan sınır bölgesi de yine YPG kontrolünde.

Azez ve çevresindeki aralıkta ise sınırda muhalif gruplar bulunuyor. Rusya, ‘terör örgütü’ olarak sınıflandırdığı grupların bu bölgeden, Türkiye üzerinden lojistik destek aldığını savunuyor.

Türkiye ise Rusya’yı bölgedeki Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad karşıtı muhalif grupları ‘teröristleri vuruyoruz’ bahanesiyle hedef almakla suçluyor.

Ajanslar

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir