Home / News / HABER / DÜNYA / ‘Rusya tribünlere oynuyor’
islam devleti default

‘Rusya tribünlere oynuyor’

SADAM Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Aksoy, Rusya’nın, Suriye’de kısa süre önce kabul edilen ateşkes sonrasında askeri varlığını azaltma kararının “tribünlere oynama” olduğunu söyledi.

KONYA – ABDULLAH DOĞAN 

Selçuk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Metin Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya’nın DAEŞ ile mücadele bahanesiyle Suriye’ye girdiğini anımsattı.

Rusya’nın, Suriye’deki saldırılarını artırmasıyla Esed rejimi ve PYD/YPG’nin kontrol ettiği alanları genişletme fırsatı yakaladığını ifade eden Aksoy, “Rusya’nın saldırıları, Esed rejimine, kaybettiği yerleri büyük oranda geri kazandırdığı gibi uluslararası platformda Esed’in diplomatik adımlarını güçlendirdi. Bölgede ‘Esed’siz bir çözümün olamayacağı’ tezini uluslararası topluma kabul ettirdi” diye konuştu.

Asker azaltma kararı “göstermelik”

Rusya’nın, Suriye’de kısa süre önce kabul edilen ateşkes sonrasında askeri varlığını azaltma kararının “göstermelik” olduğunu belirten Aksoy, şöyle konuştu:

“Rusya bu kararı alarak, ‘Suriye’de barış ve demokrasi yanlısı bir Rusya algısı’ oluşturmak ve oluşan bu algıyı daha sonra farklı bölgelerde kullanmak istiyor. Oysa sivilleri ve yardım konvoylarını vuran Rusya’dır. Rusya tribünlere oynuyor.”

Muhabir: Abdullah Doğan

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir