Home / News / HABER / DÜNYA / Amerikalıların üçte ikisi işkenceyi destekliyor

Amerikalıların üçte ikisi işkenceyi destekliyor

Amerikalıların üçte ikisi, bilgi alınabilmesi adına ‘terör şüphelileri’ne işkence yapılmasını destekliyor. Kamuoyu görüşü ve terör kaygısı arasındaki bağlar üzerinde çalışan akademisyenler, işkenceye desteğin yüksek çıkmasından Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ın ‘olumsuz’ kampanyasını sorumlu tutuyor.

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayları arasındaki yarışı önde götüren Donald Trump, suda boğulma hissi yaratan ‘waterboarding’ işkencesini geri getirme sözü verip desteğini artırırken, Reuters/Ipssos ortaklığıyla yapılan yeni bir anket bu desteğin somut olduğunu ortaya koydu. Kaliforniya’ya bağlı San Bernardino’da 14 kişinin öldüğü saldırıların ardından yapılan bir anket Amerikalıların işkenceyi desteklediğini gösteriyor. 

Ankete katılan 1976 kişi arasında, Demokratların yüzde 53’ü işkenceyi savunurken, Cumhuriyetçilerin yüzde 82’si bir sorgu tekniği olarak işkenceye onay verdi. 

İki grubun ortalaması alındığında ABD’lilerin yüzde 63’ü terör şüphelilerine işkenceyi savundu. 

 Reuters/Ipsos’un yaptığı ankete göre, işkenceye benzer boyutlarda bir destek Boko Haram’ın saldırıları altında yaşayan Nijerya’da var. 

Vanderbilt Üniversitesi’nden Elizabeth Zechmeister  bu sonucu, “Halk şu anda bir sürü olumsuz duyguyla başetmeye çalışıyor” sözleriyle açıklarken, “Korku, öfke, genel endişe… Trump da bu duygulara inandırıcılık katıyor” diyerek Cumhuriyetçi adayın kampanyasını eleştirdi.

Kaynak: Reuters

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir