Home / News / HABER / DÜNYA / Bulgar ‘göçmen avcıları’ndan mültecilere dayak
islam devleti default

Bulgar ‘göçmen avcıları’ndan mültecilere dayak

Bulgaristan’da amatör kamerayla çekilen bir videoda, üç göçmenin alıkonulduğu ve elleri arkadan bağlanarak yere yatırıldıkları görülüyor.

Bulgaristan’da kendilerini gönüllü göçmen avcıları olarak tanımlayan bir grup ırkçı, mültecilere saldırdı. Amatör kamerayla çekilen görüntülerde ırkçılardan biri, “Bulgaristan yok, Türkiye’ye geri dönün” diye bağırıyor.

Mültecilerin yere yatırılarak ellerinin bağlandığı görüntüler Türk sınırına yakın bir yerde çekildi. BTV’ye konuşan Bulgar sınırından sorumlu emniyet müdürü Antonio Angelov, göçmenlerin bu şekilde alıkonulmasının yasa dışı olduğunu söyledi. Angelov, videoda görülen üç göçmenin ‘Afgan olduklarını söylediklerini’ belirtti

İçlerinden en az birinin elinde pala olan bu kişiler, göçmenlere Türkiye’ye geri dönmelerini söylerken, göçmenlerin de korku içinde oldukları ve direnmedikleri görüldü.

Valev’in sınırda 12 Suriyeli erkek, 3 kadın ve 1 çocuğu yakalaması, ülke genelinde ‘memnuniyetle karşılanmıştı’. Cep telefonuyla çektiği görüntülerde göçmenlerin polis gelene kadar yere yatırıldığı, Valev’in de göçmenlere hakaret ettiği görülüyordu.

Bu olay ardından Pazar günü Başbakan Borisov, vatandaşlara polise “yardım ettiği için teşekkür” etti. Helsinki Komitesi başta olmak üzere, insan haklarını koruma temsilcileri Başbakana ayrımcılık için suç duyurusunda bulunarak, savcılığa verecek. Başbakan Boyko Borisov, dün Novo Selo Amerika askeri üssünde TRT AVAZ’ın sorusunu yanıtlarken, “Gönüllü grupların mültecilerin ellerine bağladıkları sicimlere burada “domuz bağı” deniliyor. Böylece dini içerikli bir ayrımcılık ve söylem katılıyor. Bu kişiler polise yardım etmeye çalışmış. Türkiye ile Yunanistan ile ortak sınırımızın uzunluğunun bin kilometre ve buradaki güvenlik sistemleri, tel örgü engelleri ve başka düzeneklerin yerleştirilmesi için şimdiye kadar 100 milyon leva (50 milyon avro) harcadık. Güvenlik için ne gerekirse yapacağız” dedi.

 

Ajanslar

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir