Home / News / OKUYUCUDAN / Makale / Allah’ın En Büyük Nimetinden Sonra İslam’a Karşı Nankörlük Etmek
islam devleti default

Allah’ın En Büyük Nimetinden Sonra İslam’a Karşı Nankörlük Etmek

         Biliriz ki Allah’ın bize sunduğu en büyük nimet İslam’dır. İslam ile tanıştığımız için Allah’a ne kadar şükretsek azdır. İslam bizi karanlıktan aydınlığa, hiç bir şey bilmezken bilmeye, menfaatçilikten fedakarlığa, zenginlik içindeyken bile gözü aç yaşayan bir hayattan, elinde hiç bir şey yokken bir kuru soğan ekmek ile yaşamayı ve bununla gurur duyup dünyanın en zengini olmuş gibi hissetmeyi, insanlar için yaşamamayı, hakkı, adaleti bilerek yaşamayı ve bunu bize lütfeden Allah’a sayısızca şükürler olsun.

          İslam’ın büyük lütfundan sonra, Allah’ın emirlerine karşı gelmekten daha büyük nankörlük olabilir mi? Borcumuzu nasıl öderiz telaşına hiç düştük mü? Allah’ın bunca sayısız nimetinden sonra geceleri başımızı yastığa koyduğumuzda hiç uykumuz kaçtı mı? Düşünmediysen gerçekten çok nankörsün ve daha neyi beklemektesin? Allah bizi Cehennem azabından korusun. İçinizden amin dediğinizi duyar gibiyim, pekala daha neyi bekliyorsun? Bu kadar mı zor Allah’a kulluk etmek? Allah’a inanıyorsak neden nefsimizin emirlerini yapıyoruz? Neden amin dediğimiz ve arzuladığımız Cennet hasretini tehlikeye atıyoruz.

         Müslümanlık bize ailemizden kalmış bir nimettir, öbürleri; yani Amerikalısına, İngiliz’ine, Danimarkalısına, İsveçlisene böyle bir nimet denk gelmemiştir. Onlar bu büyük lütfa kendi imkânlarıyla ulaşmış ve İslam’ı bulmuşlardır. Allah korusun bu nimet bir gün elimizden alınırsa ahirette hüsrana düşenlerden oluruz.

         Neden önümüze koyulmuş bir bardak suyu içmeyip susuzluktan ölüyoruz. İslam’ı araştırmazsak, idrak etmezsek, şeytanın çizdiği yol bize doğru ve tatlı gelir.

         Muhammed’in (s.a.v) bize getirdiği dini neden araştırmıyoruz? Bizi İslam’ı yaşamaktan alıkoyan şey nedir? Doğrular ile yüzleşmek mi? Hz. Muhammed (s.a.v) Allah’ın ona habibim dediği halde neden hiçbir zaman İslam’ın kimlik bütünlüğünden, uygulama kusursuzluğundan, hayat amacından bir eksiklik göstermedi? Bizim kalbimiz Hz. Muhammed’din kalbinden daha mı temiz? Yoksa biz İslam’ı ondan daha mı iyi biliyoruz?

         Yıllarca çalışıp Allah’a birkaç saatimizi ayırmıyorsak, tüm ömrümüz ve zamanımız boşa gitmiş olmuyor mu?

         Bizler ve kafirler Hz. Adem ve Havva’dan doğduk. Kafirler neden cehenneme giriyorlar ve bizler neden cennete giriyoruz? Bunun üzerinde hiç düşündük mü? Bizi onlardan ayıran şey nedir? Amellerimiz değil mi?

         Müslümanlar Cennet’e kafirler Cehennem’e gideceklerdir. Kafirlerle Müslümanlar arasında neden bu kadar büyük bir fark olduğunu anlamanızı istiyorum.(Mevdudi)

         Bizleri kafirlerden ayıran özellikler: onların içki içmesi ve bizim içmememiz mi? Onların gece hayatının olması ve bizde olmaması mı? Sadece böyle mi bakıyoruz? Karışmış renklerimizin neden biri beyaz ve  diğeri siyah diye ayrılmıyor?

         Yıllardır anne-babamızdan öğrendiğimiz çalışma sistemi, geçim korkusu gibi adetlerimiz var. Atalarımızın yolu ya yanlışsa, ya onların gittiği yol doğru değilse? Hiç bunu düşündük mü?

         Bugün İslam bizlere gönderildi. Allah kitabında her şeyi bize açıklamış ve bizi uyarıyor.

         Allah’ın ayetlerine baktığımızda, bizlerin bundan çok öğütler ve emirler almamız gerekir. Hayatın gidişatına sıradan bahanelere yer bırakmayacak kadar açıktır ayetler. Her insanın anlayacağı kadar Allah’ın ayetleri bizlere yol göstermektedir, gerisi düşünen insanlar içindir.

         Hesap işi hükme bağlanınca şeytan (cehennem ehline) diyecek ki; ” Allah, hiç şüphesiz size hak olanı söz verdi; bende size söz verdim; ama yerine getiremedim. Benim, sizin üzerinizde zorlayıcı bir otoritem bulunmuyordu. Ben (hiç bir zor kullanmadan) sizi davet ettim; siz de bana uydunuz. Öyleyse beni değil, nefislerinizi kınayınız. Artık ben sizi kurtaramam, siz de beni kurtaramazsınız” (İbrahim:22)

         Peygamberleri, müjdeleyici ve uyarıcılar olarak gönderdik ki insanların Allah’a karşı bir mazeretleri kalmasın! ( Nisa/165)

         Mevdudi (r.h) gelin Müslüman olalım adlı kitabında şu ifadeyi kullanıyor:

Kardeşlerim! Bir anne çocuğu ağlayıp istemedikçe ona süt vermez. Bir insan susadığı ve su aramaya başladığı zaman Allah onu suya götürür. Eğer kendiniz susuzluğunuzun farkında değilseniz ağzına kadar dolu bir bardağın bile önünüzde durması faydasızdır. İlk önce İslam’a karşı kayıtsız kalmakla ne kadar büyük bir kayıpta olduğunuzu anlamalısınız.

         İslam olmadan hiçbir insan mutlu olamaz ve gerçekler ile yüzleşmeyi ertelememeliyiz. Susuzluğumuzu idrak edip suyu içerek hayat bulmayı Allah bize nasip etsin.

         Allah bildiklerimizle amel etmeyi nasip etsin. Elhamdullah Rabbil alemin…..

 

Deniz Özdemir

Ayrıca...

bu-ramazan-ayi-hilafetsiz-gecen-son-ramazan-olsun

Bu ramazan ayı hilafetsiz, buruk geçen son ramazan olsun

İslam, hayat dolu bir nizamdır. Onda durgunluk, diğer dinlerdeki gibi kapalılık söz konusu değildir. Hayatın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir