Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Suriye’de muhalif gruplar arasında ateşkes
islam devleti default

Suriye’de muhalif gruplar arasında ateşkes

Suriye’nin başkenti Doğu Guta’da silahlı muhalif gruplardan “Ceyşu’l-İslam ile Feylak er-Rahman Tugayı” arasında ateşkese varıldığı bildirildi.

İSTANBUL

Suriye‘nin başkenti Şam kırsalındaki Doğu Guta‘da silahlı muhalif gruplardan “Ceyşu’l-İslam (İslam Ordusu) ile Feylak er-Rahman Tugayı” arasında ateşkese varıldığı bildirildi.

Esed rejimine karşı mücadele eden, önde gelen muhalif gruplardan İslam Ordusu Sözcüsü İslam Alluş yaptığı yazılı açıklamada, “Müzakere Yüksek Komitesi Başkanı Riyad Hicab’ın gözetiminde İslam Ordusu ile Feylak Er-Rahman Tugayı temsilcileri arasında Katar’ın başkenti Doha’da gerçekleştirilen müzakereler sonucu ateşkes antlaşması imzalandığını” belirtti.

Alluş, söz konusu ateşkes anlaşmasının “kardeşler arasındaki kavgayı bitirme, tutukluların serbest bırakılması, siviller için yolların açılması, sivil kurumların sahiplerine iade edilmesi, basını kışkırtma kampanyalarının durdurulması ve iki tarafın mutabık kaldığı bir mahkeme kurulması” gibi konuları içerdiğini kaydetti.

Muhalif gruplar arasında yaşanan çatışmalardan yararlanan Suriye rejimi de Şam kırsalındaki bazı beldelerde ilerleme kaydetmişti.

Muhabir: Muhammed Shekh Yusuf, Safiye Karabacak

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir