Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Kerimov’dan yolsuzluk yapanlara çifte standart
islam devleti default

Kerimov’dan yolsuzluk yapanlara çifte standart

Özbekistan’da yolsuzluk davalarında Kerimov hükümeti kendi kızlarına ev hapsi verirken eski siyasilere 18 yıl hapis cezası verdi

Özbekistan’ı dikta rejimi ile yöneten İslam Kerimov hükümetinin yolsuzluk yüzünden yargılanan muhaliflerle birlikte, kendi yanlılarını da cezalandırdığı belirtildi.

Azadlık radyosunun haberine göre, daha önce yaptığı yolsuzluklar nedeniyle Başbakan yardımcısı, birçok bakan ve belediye başkanlarını hapse atan İslam Kerimov, şimdi de Andican eski belediye başkanı Nurillo Alimov’a ve onun yönettiği suç grubu üyelerine uzun süreli hapis cezası verdi.

Nurillo Alimov yaklaşık bir yıl önce görevinden alınmış ve il meclisi vekilliğinden atılmıştı. Daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Mahkeme Alimov’a 18 yıl ağırlaştırılmış hapis cezası vermişti.

İddialara göre eski Andican belediye başkanı Alimov, inşaat sektöründe yaptığı yolsuzluklar nedeniyle tutuklanmıştı:

Andican’lı insan hakları aktivisti Saidzhakhon Zaynobiddinov, “Alimov’un inşaat sektöründe büyük ticari işlemleri vardı. Zira şu anda şehir büyük ölçüde yenileniyor. Alimov başka inşaat firmalarını da kendi kontrolünde tutuyor, onlardan rüşvet alıyordu” dedi.

Rüşvet ve yolsuzluklar batağına batan Özbekistan’da İslam Kerimov’un kızları Gülnare ve Lale Kerimova’lar önde geliyor. Kerimov’un kızlarının yurtiçinde ve yurtdışında yaklaşık 1 milyar dolar yolsuzluk yaptığı belirlenmiş ve Gülnare Kerimova babası tarafından ev hapsiyle cezalandırılmıştı.

Halka yaptığı zulmünden dolayı halk tarafından “Hitler” lakabı verilen Taşkent ili belediye başkanı da bu yıl görevinden alınmış ve tutuklanmıştı. Ancak kendisi ardarda geçirdiği üç kalp krizinden sonra evine gönderilmişti.

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir