Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Libya açıklarında 104 göçmenin ölüsü bulundu
islam devleti default

Libya açıklarında 104 göçmenin ölüsü bulundu

Libya açıklarında sığınmacıları taşıyan bir botun batması sonucu hayatını kaybeden 100’den fazla sığınmacının cansız bedeninin denizden çıkartıldığı bildirildi.

Libya donanma sözcüsü Eyub Gassim, ülkenin batısındaki Zvara kenti açıklarında en az 104 kişinin cesedine ulaşıldığını belirtti.

Libyalı yetkili, sığınmacıların muhtemelen dün bulunan boş botun önceki gün batması sonucu hayatını kaybettiğini ve bu tarz bir botun normalde 125’e yakın kişiyi alması nedeniyle ölü sayısının artabileceğini söyledi.

AP’ye konuşan Gassim ayrıca, Avrupa ülkelerini Libya üzerinden kaçak sığınmacı akışını durdurmak için bir şey yapmamakla suçlayarak “Tek yaptıkları ölüleri saymak” dedi.

Son bir haftada Akdeniz’de ölen sığınmacıların sayısı 1000’i aştı. Akdeniz’de bu sabah Girit Adası’nın güneyinde sığınmacıları taşıyan teknenin batması sonucu en az 4 kişinin hayatını kaybettiği, 340 kişinin ise kurtarıldığı açıklanmıştı.

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir