Home / News / HABER / DÜNYA / NATO: Ortadoğu’daki IŞİD operasyonlarına doğrudan katılabiliriz
Rusya ordusu

NATO: Ortadoğu’daki IŞİD operasyonlarına doğrudan katılabiliriz

NATO Genel Sekreter Yardımcısı Alexander Vershbow, ittifakın gelecekte Ortadoğu’daki IŞİD’le mücadele operasyonlarına doğrudan katılabileceğini söyledi.

Cenevre’de düzenlenen bir güvenlik forumunda konuşan Vershbow, “NATO, gelecekte ABD öncülüğündeki koalisyon içinde doğrudan yer alabilir ve uçaklarının yardımıyla koalisyonun hava operasyonlarına destek vermek için istihbarat sağlayabilir” dedi.

 

‘RUSYA İTTİFAK İÇİN TEHDİT OLMAYI SÜRDÜRÜYOR’

 

Öte yandan, Rusya’nın NATO için tehdit olmayı sürdürdüğünü iddia eden ve Avrupa’da güvenliğin Soğuk Savaş’tan bu yana muhtemelen en ciddi tehditle karşı karşıya olduğunu savunan Vershbow, “Söz konusu tehditlerin temelini Rusya’nın saldırgan tutumu ile Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki istikrarsızlık oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

Buna rağmen ittifakın Moskova ile stratejik diyalogu yeniden kurmayı hedeflediğini kaydeden NATO Genel Sekreter Yardımcısı, Moskova ile diyalogun yeniden kurulmasının Rusya’nın faaliyetleri nedeniyle zor olduğunu öne sürdü:

“Biz nükleer savaş istemiyoruz. Faaliyetlerimiz, korumaya yönelik, ölçülü ve uluslararası hukuka uygun şekilde gerçekleştiriliyor.”

Sputnik

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir