Home / News / HABER / TÜRKİYE / Erdoğan’dan AB için referandum çıkışı
islam devleti default

Erdoğan’dan AB için referandum çıkışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İngiltere gibi kamuoyu yoklamasına gideriz. Halkımıza ‘AB ile müzakerelere devam mı, tamam mı?’ diye sorarız. Referanduma gidebiliriz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi’nin mezuniyet töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Başbakanı David Cameron’ın “Türkiye’nin 3000 yılından önce AB’ye katılması mümkün gözükmüyor” sözlerine yanıt verdi.

İngiltere’nin yarın Avrupa Birliği’nde (AB) kalıp kalmama konusunda sandık başına gideceğini anımsatan Erdoğan, Cameron’ın Türkiye’nin AB üyeliğine ilişkin açıklamalarına “Biz bir araya geldiğimizde öyle demiyordun Cameron” sözleriyle tepki gösterdi.

Yarın İngiltere yapılacak referandumun sonucunu da ‘açıklayan’ Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ben şimdiden size söyleyeyim, (AB’den) çekilme kararı çıkmayacak” dedi.

Türk halkının Müslüman olduğu Türkiye’nin AB’ye alınmadığını söyleyen Erdoğan, İngiltere’deki gibi bir referandumunu yapabilecekleri sinyalini verdi:

“İngiltere gibi kamuoyu yoklamasına gideri. Halkımıza ‘AB ile müzakerelere devam mı, tamam mı?’ diye sorarız. Referanduma gidebiliriz.”

Sputnik

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir