Home / News / HABER / DAVA / Ankara’lı Müslümanlar ‘Hilafet Olsaydı Yaşanmazdı’ Şeklinde Haykırdı
turkiye vilayeti

Ankara’lı Müslümanlar ‘Hilafet Olsaydı Yaşanmazdı’ Şeklinde Haykırdı

Hizb-ut Tahrir Türkiye Vilayeti tarafından Ankara Hacı Bayram Camii’nde Suriyeli Müslümanlar için düzenlenen giyabi cenaze namazı ve basın açıklaması genç-yaşlı kadın-çocuk demeden binlerce Ankaralı Müslümanın yoğun katılımına sahne oldu.

 

Son olarak kimyasal silahlarla kadın-çocuk demeden katledilen Suriyeli Müslümanlar için düzenlenen “Hilafet Olsaydı Yaşanmazdı” başlıklı basın açıklaması Ankara Hacı Bayram Camii’nde kılınan Cuma namazının ardından özellikle Suriye olmak üzere bütün bir dünyada katledilen, şehit olan mazlum Müslümanlar için cemaatten de yoğun katılımla kılınan gıyabi cenaze namazı ile başladı.

Ardından Suriyeli Müslümanlar için dua edildi. Suriyeli Müslümanların Allah’ın indirdikleriyle hükmedecek bir Hilafet Devleti istedikleri için katledildiklerinin belirtildiği duada Müslümanların kanlarına karşı duyarsız ve hareketsiz kalan yöneticilerin yerine en kısa zamanda Müslümanların  kanlarına ve ırzlarına duyarlı bir halife göndermesi için Allah’a niyazda bulunuldu.

Tekbir seslerinin eşliğinde hep bir ağızdan yükselen amin seslerinin zaman zaman gözyaşlarına karıştığı dua esnasında duygusal anlarda yaşandı.

Daha sonra Bayram Sağnak bir basın açıklaması yaptı. Sağnak, Suriye’de çoğu çocuklardan oluşan 2000’den fazla Müslüman kardeşimizin kimyasal silah kullanılarak katledilme görüntülerinin benzerlerine daha önce Irak, Afganistan, Burma ve Mısır’da da şahit olduklarını ve derinden yaralandıklarını fakat Müslümanları daha da derinden yaralayanın Müslüman halkların başlarında bulunan yöneticilerin ihanet kokan suskunlukları olduğunu belirtti.

Her yaşanan katliamdan sonra Müslüman halkların başındaki yöneticilerin kınamaktan, BM-NATO gibi elleri Müslüman kanına bulaşmış kuruluşları Müslümanları kurtarmaya davet etmekten başka bir şey yapmadığını belirten Sağnak, Irak’ta, Afganistan’da, Burma’da, Mısır’da ve Suriye’de katledilen Müslümanlar’ın kıyamet günü İslam Ümmeti’nin hasmı olacağını, iki yakasına yapışacağını, onları yardımsız bırakan herkesi Allah’a şikayet edeceğini ifade etti.

Bu sorumluluktan kurtulmanın sadece gözyaşı dökmek ve zalimlere beddua etmek ile değil Hilafet‘i istemek ve onun tekrar geri gelmesi için çalışmakla olacağını, eğer bugün bir halifemiz olsa idi bu katliama kimsenin ama kimsenin cüret edemeyeceğini ifade eden Sağnak  konuşmasını şu cümlelerle sonlandırdı:

“Bizlerde bugün Allah’a yalvarıyoruz ve ancak ondan yardım diliyoruz. Ey Rabbimiz bizlere yeniden Mua’tasımlar, Selahaddinler, Abdülhamidler gönder ve bizim ve senin düşmanlarını onların elleriyle kahru perişan eyle!”

“İslami Ümmet Hilafet İstiyor” “Hilafet İzzettir Demokrasi Zillettir” Sloganlarıyla sık sık kesilen açıklamanın ardında Müslümanlar olaysız dağıldı.

 

hizb-ut-tahrir.info

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir