Home / News / HABER / DAVA / “MISIR İÇİN ÇÖZÜM DEMOKRASİ DEĞİL HİLAFETTİR”
turkiye vilayeti

“MISIR İÇİN ÇÖZÜM DEMOKRASİ DEĞİL HİLAFETTİR”

Mısır’daki katliamları kınamak için İstanbul’da bir gösteri Hizb-ut Tahrir Türkiye Vilayeti’nin İstanbul Fatih Camii’nde Cuma namazı sonrasında Mısır’daki katliamları lanetlemek ve Müslümanlara destek vermek için düzenlediği Gıyabi Cenaze Namazı ve Basın Açıklamasında binler Demokrasiye Hayır, Hilafet İstiyoruz dedi. Mısır’daki katliama karşı, Müslümanların yanında olmak için binlerce kişi Fatih Camii’nde toplandı. Programa basın yoğun ilgi gösterdi.

 

Cuma namazı sonrasında Mısırda katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı Mahmut Kar tarafından kıldırıldıktan sonra, Musa Bayoğlu Basın açıklaması yaptı. Bayoğlu Mısır’daki katliamı lanetle kınarken, çözümün Demokraside değil Raşid-i Hilafet’te olduğunu vurguladı.

Bayoğlu açıklamasında, gerek Mısırda gerek diğer İslami beldelerdeki zulümlerin karşısında Müslümanların tekrar bir araya gelerek Hilafet devletini kurması gerektiğini, Müslümanların tekrar siyasi bir güç olmalarının gerektiğini, ancak ve ancak zulümlerin ve işgallerin bu farziyeti yerine getirdiğimiz zaman sonlanacağını belirti.

Basın açıklamasında şunlar ön plana çıktı:

“O Mısır ki, İslam’ın kalesi, fetihlerin başlangıç noktasıdır. O Mısır ki, İslam’ın düşmanları olan haçlılar ile Tatarlara karşı zaferlerin kaynağıdır. O Mısır ki, Bağdat’ta Hilafet’in başkenti olduğu gibi Abbasi Hilafet’i ile Osmanlı Hilafet’i arasındaki bağlantı halkasıdır.” “Bugün Mısır’a yakışan, Batı’nın köhne Demokrasisi değildir. Bilakis bugün Mısır’a yakışan yeniden ikinci Raşid-i Hilafet’i ikame etmektir.” Basın açıklaması sırasında sık sık Demokrasi ve Darbelere Müslümanların karşı olduğu ve Hilafet Devletinin tekrar kurulmasını talep eden sloganlar ve tekbirler getirildi.

Eylemde öne çıkan dövizlerde şu ifadeler vardı:

“Demokrasi Demokrasi Dediniz Ümmetin Kanını Emdiniz”

“HALİFE Gerek HİLAFET Gerek Ümmeti Katleden Ordulara, Hilafet’in Ordusu Gerek”

“MISIR İÇİN ÇÖZÜM DEMOKRASİ DEĞİL HİLAFETTİR”

“Sessiz Olun DEMOKRASİ Var Müslümanlar “Özgürce” Öldürülüyor”

“YA MÜNTEKİM! Osmanlı Hilafet’ini yıkan İngiltere alçağından İntikamı al”

“YA KAHHAR! Kâfir Amerika’yı Kahret

“ YA MUZİL! Mısır Zalimini Zelil Kıl”

“ YA CEBBAR! İsrail Kâfirini Kahret”

Müslümanlar Fatih Camii’nden tekbirler, tevhidler, demokrasi ve darbe karşıtı sloganlar atarak Fatih Saraçhane parkına yürüdüler. Dualar ve niyazlar ile protesto son buldu.

http://www.kokludegisim.net/foto/16.08.2013_hbr_1376665954.jpg

 

Mısır’daki yönetimin silahsız müslümanlara karşı düzenlediği katliamda hayatını kaybeden müslümanlar için Hizb-ut Tahrir Türkiye Vilayeti tarafından düzenlenen gıyabi cenaze namazına Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’da katıldı.

 

hizb-ut-tahrir.info

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir