Home / News / HABER / DAVA / Bursa’da Kanayan Ortadoğu İçin İslami Çözüm Konferansı

Bursa’da Kanayan Ortadoğu İçin İslami Çözüm Konferansı

Bursa’nın Karacabey ilçesinde, “Kanayan Ortadoğu için İslami Çözüm” başlıklı konferansımız, yoğun bir ilgi ve katılımla gerçekleştirildi.

Şükran Yemişcioğlu Kültür Merkezinde düzenlediğimiz konferansımız, Recep Yiğit‘in sunumu ve Nihat Kurtaran‘ın Kur’an tilavetiyle başladı. Sinevizyon gösteriminin ardından İhsan Arat‘ın okuduğu “Biz Bu Bayramda Vurulduk” isimli şiirle salonda duygu dolu anlar yaşandı. 

Daha sonra Suat Çoban, kanayan Ortadoğu İçin İslami Çözüm başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi. İlk olarak ortadoğu tanımıyla konuşmasına başlayan Çoban, daha sonra yaklaşık bir yüzyıldır ortadoğuda yaşanan zulüm ve katliamlardan örnekler vererek devam etti. Ardından ortadoğu için çözüm olarak zikredilen demokrasi, milliyetçilik ve vatancılık gibi fikirlerin çözüm olmaktan uzak, aksine bela ve musibetin kendisi olduğunu da ifade eden Çoban son olarak hem ortadoğu için hem de tüm dünya müslümanları için yegâne çözümün Raşid-i Hilafet devletinin ikamesi olduğunu delilleri ile ortaya koyarak konuşmasını tamamladı. 

Ardından Necdet Türkmen‘in yaptığı dua ile konferansımız sona erdi.

Köklüdeğişim

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir