Home / News / HABER / DAVA / Orta Asya’da Hizb-ut Tahrir’e Baskılar Devam Ediyor
islam devleti default

Orta Asya’da Hizb-ut Tahrir’e Baskılar Devam Ediyor

Orta Asya’daki en etkili İslami hareketlerden olan Hizb-ut Tahrir üyelerine yönelik şiddetli baskılar devam ediyor.

İslamı seçerek Müslüman olan ve Hizb-ut Tahrirle birlikle çalışmaya başlayan Rafis Galiulin Kazakistan’da hukuksuz bir şekilde hapsedilmiş, bu hukuksuzluğu dile getiren eşi Aişe (Natalya) Vatinkova’da 5 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmış ve mahkeme salonundan cezaevine gönderilmişti.

Köklü Değişim Dergisinden Tutuklanan Rus Aişe Natalya’ya Destek Kampanyası

Tüm dünyadan bu hukuksuz ve insafsızca tutuma tepkiler yağdı. 3 çocuk annesi Aişe Vatinkova’nın serbest bırakılması için Köklü Değişim’in de desteklediği yoğun katılımlı bir kampanya başlatıldı. 

Bu kampanyaya destek vermek isteyenlere Köklü Değişim Dergisi, sayfalarının açık olduğunu belirterek kampanya görüntülerini yayınladı.

Hizb ut Tahrir’e yönelik baskılar Orta Asya’da aralıksız devam ediyor. Rusya içerisinde ki davet taşıyıcısı Hizb ut Tahrir gençlerine yönelik ve Rus nüfuzundaki Orta Asya ülkelerinde Hizb ut Tahrir gençlerine yönelik suikast, işkence, hapis, baskı ve engellemeler artıyor.

Youtube’da bir video yayınlamaktan 5 YIL hapis cezası aldı !

Özbekistan’dan Said Hulmanat İşmanov’un Özbek hapishanelerinde işkence altında şehit olmasından sonra bugün de bir başka Müslümanın sırf Rabbim Allah dediği için hapsediliş haberini size üzülerek bildiriyoruz. 

Rafis Galiulin ve eşi Aishe (Natalya) Vatinkova 2004 yılında Rusya içerisinde yer alan Tataristan’ın başkenti Kazan’da İslam’ı seçerek karı koca Hizb ut Tahrir ile birlikte İslam davetini taşımaya başladı. Kazan’da güvenlik birimlerinin ve Rus istihbaratının yoğun baskısında maruz kalan aile bu baskılar neticesinde 2005’de Kazakistan’a sürgüne mecbur bırakıldı. Sürgün olmalarına rağmen Hizb ut Tahrir’le birlikte İslam davasını yüklenmeye devam ettiler.

Rafis Galiulin Kazakistan’da hapsedildi. Karısı Aishe Vatinkova internet üzerinden yayınladığı video mesajlarla kocasının serbest bırakılmasını talep etmekte, insan hakları savunucularını ve Müslümanları bu hususta duyarlılığa davet etmekte idi.  Kazakistan güvenlik birimleri Rafis Galiulin’in eşi Aishe Vatinkova’ya da “terörü savunma ve aklama” suçlaması ile dava açtılar.12.10.2013 tarihinde bu dava neticelendi. Aishe Vatinkova’ya Kazakistan emniyet birimleri sırf İslam’ı dava eden kocasını müdafaa ettiği için 5 yıl hapis cezası verdiler. Mahkeme salonundan hapse götürüldü.

Aishe Vatinkova’nın tutuklanmasına vesile olan, kocasını müdafaa ettiği video mesaj: 

 

Bu mesajda eşinin suçsuz yere tutuklanmasını açıklayıp, dünyadan yardım istemişti.Oysa tutuklanmasının gerçek nedini, eşi Galiulin Rafis’e baskı yapıp onu Hizb ut-Tahrir’e üyelikten caydırıp bunu kameralar karşısında açıklamaya zorlamaktır.Natasha’nın 3 küçük çocuğu var ve devlet güçleri onları alıp yuvalara yerleştirmekle tehdit ediyorlar. Rus yetimhanelerinde çocukların başlarına gelen işkence videolarını bir kaç ay önce izlemiştik ve hala hafızalarımızdan silinmiş değildir…

Bu video Galiulin Rafis’in nasıl Müslüman olduğunu ve nasıl hapse düştüğünü anlatıyor;

Rafis bu video’da İslam’ın ve Müslümanların Kazakistan’da nasıl bir zulümle karşılaştıklarını açıklıyor;

 

Rafis’in zindanlardan mektubu;

Bir çok Asya ülkesindeki müslümanlar Aisha Vatinkova’ya uygulanan zulme karşı, kampanya başlattı.İşte o destek mesajları:

Köklü Değişim yazarlarından ve aynı zamanda Radyo Değişim programcılarından Tuba Sivren’e ait video mesajı;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir