Home / News / HABER / DAVA / Özbekistan’da Hak İle Batıl Arasındaki Çatışmada Yeni Bir Şehit Daha!
islam devleti default

Özbekistan’da Hak İle Batıl Arasındaki Çatışmada Yeni Bir Şehit Daha!

-Basın Açıklaması-

Özbekistan’da Hak İle Batıl Arasındaki Çatışmada Yeni Bir Şehit Daha!

H. 02 Muharrem 1435
M. 05 Kasım 2013

Taşkent ili Uçtepa bölgesinden 42 yaşındaki Hizb-ut Tahrir üyesi Roziyev Ferhat şehit düşerek hakkın rahmetine kavuşmuştur. Ferhat Allah rahmet etsin samimiyet, saflık, korku ve Allah Subhânehu ve Teâlâ takvası ile örnek alınacak biriydi. Kararlılığında hiç bir zayıflama, sabır ve sebatında hiç bir yumuşama olmaksızın uzun yıllar zalim Kerimov’un cezaevlerinde kalmıştır. Aksine Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem’in müjdesinin bir gün gerçekleşeceğine dair iman ve güveni artmıştır. ثم تكون خلافة على منهاج النبوة Sonra Nübüvvet metodu üzere Hilafet olacaktır.”

Ceberut yönetim altındaki gerçek durumumuz işte budur; tutuklama, hapis, şiddet ve zulüm. Müslümanların kanları dünyanın her yerinde oluk oluk akmaktadır. Kardeşimiz Ferhat’ın akan kanı, özellikle Özbekistan’da akıtılan ilk kan değildir. Özbekistan’da hak ile batıl arasındaki çatışma tüm şiddeti ile devam etmektedir. Hayır ile şer arasındaki savaş tüm hızıyla sürmektedir. Batılın liderlik ve sancağını mücrim Kerimov ve ülkede azgınlık yapan, her tarafı ifsat eden, yapmadık vahşet bırakmayan ve her türlü cürüm işleyen cellatları taşımaktadır. Hakkın bayrak ve liderliğini ise bir avuç temiz, takvalı Müslümanlardan bir grup taşımaktadır. Bunlar, Muhammed SallAllahu Aleyhi ve Sellem’inkalbine nasıl inmiş ise o şekilde saf ve berrak olarak İslam’a davet etmektedir. Nübüvvet metodu üzere ikinci Râşidi Hilafet Devletini kurmak yoluyla İslam’ı insanların ve hayat vakasında uygulamak için çalışmaktadır.

Şehit Ferhat’ın ailesi tertemiz naaşını Buhara ilindeki Karval Barez hapishanesinden teslim aldılar. Âdeti üzere mücrim rejim cürümlerini kamuoyundan gizlemek arayışı içine girdi. Güvenlik güçleri [SNB] ve yerel polis hemen toprağa defnedilmesini emretti. Ne yakınlarına ne arkadaşları ne de komşularına cenaze namazı kılmalarına ya da defnine katılmalarına izin vermediler. Şehidin saf ve temiz naaşı 21 Ekim 2013 Pazartesi günü ikindi namazından sonra ailesi tarafından cenaze namazı kılınarak toprağa defnedildi.

Allah Subhânehu ve Teâlâ’dankardeşimiz Ferhat’a rahmet kapılarını açmasını temenni ederiz. Mekânını cennet, yerini de geniş eyler İnşaAllah. Onu Nebiler, Sıddıklar, Şehitler ve Salihler ile haşretsin. Bunlar ne güzel dostturlar. Ayrıca ailesine, akrabalarına, davet kardeşlerine sabır ve sebat, metanet ilham eylemesini niyaz ederiz.

الَّذِينَ إِذَا أَصَابَتْهُم مُّصِيبَةٌ قَالُواْ إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعونَ

“Onlar; başlarına bir musibet gelince, “Biz şüphesiz Allah’a aitiz ve şüphesiz O’na döneceğiz” derler.” [Bakara 156]

 

حزب التحرير
Hizb-ut Tahrir
Merkezi Medya Bürosu Müdürü

www.hizb-ut-tahrir.org| www.hizb-ut-tahrir.info| www.turkiyevilayeti.com

 

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir