Home / News / HABER / DAVA / Rus polisinden Hizb-ut Tahrir’li gence kindar tutuklama!
islam devleti default

Rus polisinden Hizb-ut Tahrir’li gence kindar tutuklama!

Rusya İçişleri Bakanlığı Basın Dairesi’nin perşembe günü yaptığı açıklamaya göre, Rusya’nın başkenti yakınlarında Hizb-ut Tahrir el-İslami uluslararası terör örgütü (!) üyesi yakalanarak gözaltına alındı.

Rusya istihbarat birimi ile gerçekleştirilen ortak operasyon sonucunda uluslararası terör örgütü (!) aktif üyesi 25 yaşındaki Tacikistan vatandaşının yeri belirlendi ve gözaltına alındı. Açıklamada o kişin daha önce güvenlik birimlerinin dikkatini çektiği, birkaç yıl önce Rusya topraklarında bulunma kurallarını ihlal ettiği için sınırdışı edildiği belirtildi.

Gözaltına alınan kişi alınan mahkeme kararına aykırı olarak sahte belgelerle Rusya’ya geri döndüğünü ve Hizb-ut Tahrir el-İslami Partisi’nin propagandasını yaparak suç işlemeye devam ettiğini itiraf etti. O kişi özellikle örgüte yeni kişileri dahil etmek ve radikal içerikli malzemeleri broşür şeklinde dağıtmakla meşgul oldu.

Öte yandan, gözaltına alınan kişinin 27 Eylül’de Moskova’daki Tarihi Camii’ye gidip orada Hizb-ut Tahrir el-İslami Partisi’ne üye olma çağrısı yapan broşürler dağıttığı ve ülke yönetimine karşı koyma çağrısı yaptığı ortaya çıktı. Bu kişi ile beraber camide insanlara Hizb-ut Tahrir el-İslami faaliyetlerine katılma çağrısı yapan Kırgızstan vatandaşı da gözaltına alındı.

turkish.ruvr.ru

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir