Home / News / HABER / DAVA / Hizb-ut Tahrir’den Kınama
islam devleti default

Hizb-ut Tahrir’den Kınama

Yönetimin İslam Hukukuyla yürütülmesini savundukları ve şiddete karışmadıkları halde ağır cezalara çarptırıldıklarını belirten Grup, hukuksuzluk olarak ifade ettikleri bu duruma karşı bir kınama yayınladı.

İnançlarına uygun yönetim talebinde bulunan ve her fırsatta şiddete karşı olduğunu yineleyen Hizb-ut Tahrir Grubu, yine ağır cezalara çarptırıldı.

8 üyesine toplam 67.5 yıl hapis cezası verildiğini duyuran Grup, taleplerinin ‘İnanç ve Fikir Hürriyeti’ kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Verilen yüksek cezalara karşı bir kınama duyurusu yayınlayan Medya organı, Türk toplumunda yerleşmiş olan ve yaşça büyüğe hitapta kullanılan ‘abi’ sözcüğünün örgüt liderliğinden yargılanmaya ve 15 yıl hapis cezasına sebep olduğunu aktardı.

Grup, Batı’dan ithal edildiğini belirttiği Anayasanın İslam Hukuku ile değiştirilmesini savunduğu için cezaya çarptırılmalarının adaletsizlik olduğunu söyleyip medya, yazar ve kanaat önderlerini bu hukuksuzluğa karşı harekete geçmeye davet etti.

Incanews

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir