Home / News / HABER / DAVA / Hizb-ut Tahrir Üyelerine Verilen Ağır Cezalara Tepkiler
islam devleti default

Hizb-ut Tahrir Üyelerine Verilen Ağır Cezalara Tepkiler

Hizb-ut Tahrir Üyelerine Verilen Ağır Cezalara Tepkiler Devam Ediyor

 İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinin Hizb-ut Tahrir hakkında verdiği ağır cezalar hakkında Özgür-Der’in yaptığı açıklama ve çağrının ardından sonra görüşüne başvurduğumuz Ahmet Varol Hocamız da şu açıklamada bulundu:

“Öncelikle sırf düşünce ve ideallerinden dolayı “suçlu” muamelesi gören ve cezalandırılan kardeşlerimize geçmiş olsun diyor en kısa zamanda özgürlüklerine kavuşmalarını temenni ediyorum.

İnsanların gerçekte bir suç işlemedikleri halde sırf düşünce, inanç ve değerlerinden dolayı “suçlu” muamelesi görmeleri ve mahkûm edilmeleri âdil bir yargılamadan yoksun olduklarını gösterir. Çünkü yargının amacı insanların kafa yapılarına, inanç ve düşüncelerine şekil vermek değil suç kapsamına giren fiillerin önüne geçmektir.

İnsanları düşüncelerinden ve siyasi tercihlerinden dolayı suçlu durumuna düşürmek onlara haksızlık olur. Oysa hukukun görevi haksızlık etmek değil haksızlığın önüne geçmektir. İsmini de buradan alır. Haksızlık ederse ismine de ruhuna da yüklenmiş olduğu göreve de aykırı hareket etmiş olur.

Temennimiz insanları düşünce, inanç ve siyasi tercihlerinden dolayı suçlu sayan uygulamalara artık kesin bir şekilde son verilmesi, bu yöndeki yanlışların mağdur ettiği insanlarımızın da en kısa zamanda mağduriyetlerinin son bulması ve haksızlıkların sona ermesidir.”

 Konuya ilişkin Köklü Değişim İstanbul Temsilcisi Mahmut Kar’ın açıklaması ise aşağıdaki şekildedir:

Köklüdeğişim

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir