Home / News / HABER / DAVA / İstanbul’da Müslümanlar Cenevre 2’ye Hayır Dedi
islam devleti default

İstanbul’da Müslümanlar Cenevre 2’ye Hayır Dedi

Köklü Değişim Dergisi öncülüğünde Müslümanlar, İstanbul Fatih Camii’nde Cenevre-2 Konferansını protesto ettiler. Köklü Değişim Dergisi adına bir basın açıklaması yapıldı. Suriye ile ilgili 22 Ocak’ta ABD’nin öncülüğünde yapılması planlanan Cenevre-2 konferansının ABD’nin Suriye devrimini çalmak için planladığı kirli bir tuzak olduğu belirtilen basın açıklamasında Müslümanlar tekbirler ve tevhitler eşliğinde Cenevre-2’ye hayır dediler.

Köklü Değişim Dergisi yazarı Mahmut Kar, basın açıklaması öncesinde kısa bir konuşma yaptı. Mahmut Kar Konuşmasında  Suriye devrimi ile ilgili şunları söyledi: “Suriye devrimi İslam ve Müslümanlara karşı yürütülen küresel bir savaştır. Bu küresel savaşta 3 yıl boyunca Baas rejiminin katliamlarına uluslararası medya ve Türkiye’deki medya kör ve sağır kaldı. Bugün ise bu medya Suriye devrimi hakkında iç savaş haberleri yaparak devrimi karalamak istiyor. Öyle ki Suriye’de soğuktan donan, ve açlıkla imtihan edilen çocuk ve kadınlara sadece insani yardım götürmek için çalışan uluslararası yardım kuruluşu İHH üzerinden Suriye devrimi kirletilmek isteniyor.” Mahmut Kar Suriye’ye yardım götürülmesine karşı tahammülsüzlüğün olduğu bir zihniyetin Suriye hakkında dezenformasyon uygulayarak devrimi karalamak istediğini, bu sebeple Müslümanlar olarak herkesin bu konuda uyanık ve duyarlı olmaları gerektiğini beyan etti.

Köklü Değişim Dergisi Yazarı Musa Bayoğlu “Cenevre 2 ABD’nin Projesidir” başlığında basın açıklamasını yaptı. Basın açıklamasında şu önemli vurgular yapıldı: “Bugün burada sizlerle birlikte aklı ve vicdanı olan herkes için bir uyarıda ve ikazda bulunmak istiyoruz. Suriye’de hiçbir ağırlığı olmadığı halde, onları temsil ettiklerini iddia eden Suriye Ulusal Koalisyon’una bir uyarıda bulunmak istiyoruz. Amerika’nın baskısı ve korkusuyla hareket ederek, ihanet projesi olan bu konferansa katılacaklarını duyuranlara ve bu konferansı destekleyenlere de bir uyarıda bulunmak istiyoruz. Zira feraset sahibi her insan gibi bizlerde biliyoruz ki; şuan Suriye’de devam eden mücadele, hak ile batıl, İslam ile küfür arasında cereyan eden küresel bir mücadeleye dönüşmüştür. Bu sebeple biz diyoruz ki, Cenevre 2 ihanettir; zira Cenevre 2, kendisine boyun bükmeyen Müslümanları boyun büktürmek için planlanan bir Amerikan projesidir. Cenevre 2 ihanettir; zira Cenevre 2, zulmünün ulaşmadığı kasaba, köy ve aile kalmayan mücrim Esed rejimini değiştirme ve ona yeniden meşruiyet kazandırma çabasıdır. Cenevre 2 ihanettir; zira Cenevre 2, Amerika’nın, Esed rejiminden, kendine ram olmuş muhalefetten ve kandırabileceği direniş gruplarından bir geçiş hükümeti oluşturma çabasıdır.” Basın açıklamasının son bölümünde Musa Bayoğlu’nun yaptığı duaya Müslümanlar gönülden amin dediler.

Yapılan basın açıklamasında Kelime-i Tevhid sancaklarının yanında dikkat çeken mesajlar içeren (Cephede kazandık Masada yedirmeyiz, BM’nin sadık kulu Lakhdar Brahimi Suriye’den çek elini, Cenevre-2 şehitlerin kanına ihanettir, Cenevre-2 de Esed rejimi klonlanmak isteniyor, Ummet Xilafet Dixwaze, Suriye eğilme Ümmet Seninle, Cenevre-2 Suriye’ye kurulan kumpastır.) arapça, kürtçe ve türkçe dövizler taşındı. Basın açıklaması getirilen tekbirler ve Hilafet talepleri eşliğinde son buldu.

Görüntüler için lütfen tıklayınız…

Köklüdeğişim

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir