Home / News / HABER / DAVA / Özbek ve Kırgız hükümetlerinden Omanov’a zulüm!
islam devleti default

Özbek ve Kırgız hükümetlerinden Omanov’a zulüm!

14 yıl önce Özbekistan Gizli Servisi tarafından kaçırılarak hapsedilen Hizb-ut Tahrir üyesi olduğu iddia edilen Hamidullah Omonov’un kızı Zülfiye Omonov, 3 Nisan’da Kırgızistan’ın Osh şehrinde tutuklandı.

Geçtiğimiz yılın Nisan ayında Özbekistan devletinin Kaşkadarya vilayeti Kosan şehri Hapishane Müdürü Albay Ravşanov, Hamidullah Omonov‘un 4 Nisan 2014 de kalp krizi geçirerek vefat ettiği haberini Omonov ailesine telgrafla bildirmişti. Köklüdeğişim’in haberine göre; Hamidullah Omonov’un cenazesini Kerimov rejiminin katliamlarının gizli kalması için ailesine teslim etmeden, gizli bir şekilde defnettiler. Bu olaydan bir yıl sonra Kırgızistan Özel Servis görevlileri, Hamidullah Omonov‘un kızı Zülfiye Omonov babasının öldürülmesinden dolayı soruşturma açılması talebinde bulunduğundan sonra kendisini tutukladılar.

Özbekistan ve Kırgızistan hükümetlerinin uyguladığı bu insanlık dışı uygulamalar ise çeşitli kesimlerce tepki ile karşılandı.

Yeni Akit

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir