Home / News / HABER / DAVA / Zülfiye Omanov’a Özgürlük
islam devleti default

Zülfiye Omanov’a Özgürlük

Bundan tam 14 yıl önce Özbekistan Gizli Servisi tarafından kaçırılan ve hapsedilen Hizb-ut Tahrir üyesi Hamidullah Omonov’ un kızı Zülfiye Omonov, 03Nisan 2014 Kırgızistan’ın Osh şehrinde tutuklandı.

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında Özbekistan devletinin Kaşkadarya vilayeti Kosan şehri Hapishane Müdürü Albay Ravşanov, Hamidullah Omonov’ un 4 Nisan 2014 de kalp krizi geçirerek vefat ettiği haberini Omonov ailesine telgrafla bildirmişti. Hamidullah Omonov’ un cenazesini Kerimov rejiminin katliamlarının gizli kalması için ailesine teslim etmeden, gizli bir şekilde defnettiler. Bu olaydan bir yıl sonra Kırgızistan Özel Servis görevlileri, kardeşimiz Hamidullah Omonov’ un kızı Zülfiye Omonov babasının öldürülmesinden dolayı soruşturma açılması talebinde bulunduğunda, onu korkutmak için tutukladılar.

Bu nasıl bir güvenlik kurumudur ki, kendi vatandaşını yabancı servislerden ve devletlerden koruyamıyor! Yabancı devlet gizli servisleri ve timleri rahatça girip istediği kişiyi kaçırıyor. Tüm bunlar olurken mahkûmların hak ve hukuklarının savunulması için resmi makama başvurmaları durumunda onların haklarını korumak yerine susturmak için tehdit, korkutma ve hapis gibi her yola başvuruyor.

Köklü Değişim olarak Özbekistan ve Kırgızistan hükümetlerinin uyguladığı bu insanlık dışı uygulamaları şiddetle kınıyoruz. Kuşkusuz zalimler yakın bir zamanda devrilecek ve bu yönetimler tüm yaptıklarından hesaba çekileceklerdir.

Köklü değişim

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir