Home / News / HABER / DAVA / Konya Halkı Zulümlere Dur Dedi
islam devleti default

Konya Halkı Zulümlere Dur Dedi

Hizb-ut Tahrir Türkiye Vilayeti’nin Konya’da düzenlediği basın açıklaması ve protesto ameli başarıyla gerçekleşti.

Mısır, Suriye ve sair İslami beldelerdeki yargılama ve zulümleri kınamak amacıyla düzenlediğimiz basın açıklaması ve protesto ameli yoğun katılımla gerçekleşti. Basın ve Emniyet’in yoğun ilgi gösterdiği faaliyetimiz Sami Lenk’in sunumuyla ve İslami marşlar eşliğinde başladı. Alirıza Türkdemir Hoca’nın Kur’an tilavetiyle devam eden programda birde Mısır’daki yargılamaları canlandıran piyes gerçekleştirildi.

Darağaçları kurularak canlandırılan piyeste askeri kıyafetiyle Sisi otoritesini temsil eden ve boynunda demokrasi yazısıyla zulmün kaynağını göstermeye çalışan hâkim 1209 Müslümanı temsilen üç kişiyi idama mahkûm etti. Gazeteci ve katılımcıların dikkatini çeken bu piyesten sonra sunumcu Sami Lenk Köklüdeğişim Dergisi adına açıklama yapmak üzere araştırmacı Sayın Ahmet Ceran’ı kürsüye davet etti.

Ceran açıklamasına; Mısır, Suriye, Özbekistan ve sair İslami beldelerdeki zulüm, tecavüz, aşağılanma ve katliamları hatırlatarak başladı. Bütün bu zulümlerin esas kaynağının demokrasi ve İslam Hilafet Devleti’nin yokluğundan kaynaklandığını özetleyen Ceran; kâfirleri ve zalimleri Allah’ın lanetiyle lanetlediği gibi demokratik yöntemlerle İslami amaç güdenleri, Müslümanlara İslami bir yol göstermeyen âlimleri ve bütün bu zulümlere sessiz kalanları kınadı.

Kurtuluş ve çözüm olarak nebevi metotla kurulacak bir İslam Hilafet Devleti olduğunu söyleyen Ceran; İhvan-i Müslim’in nezdinde tüm Müslümanlara demokrasiden vazgeçme ve her hususta İslam’a sarılma nasihatiyle sonlandırdı. Sık-sık tekbirler getirilen konuşmadan sonra sunumcu Sami Lenk’in kısa dörtlükler ve güçlü sesiyle yaptığı etkili dua ile program son buldu.

“Ne Darbe, Ne Demokrasi Çözüm Raşid-i Hilafette” pankartının açıldığı ve “Hilafet İstiyoruz”, “Demokrasi Zillettir, Hilafet İzzettir” ve “Tek Çözüm Hilafet” gibi dövizlerin ve Kelime-i Tevhit bayraklarını Konya sokaklarıyla buluşturan katılımcılar olaysız bir şekilde dağıldı. Bu hayırlı amelde katkısı olan ve bütün katılımcılarda Allah Sübhanehu ve Teâlâ razı olsun.

Protestodan kareler için tıklayınız

Hizb-ut tahrir Medya ofisi

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir