Home / News / HABER / DAVA / Konya Konferansı Gerçekleşti
islam devleti default

Konya Konferansı Gerçekleşti

Konya’da ’28 Recep 1435’de Yeniden Hilafet’ konulu konferans başarıyla gerçekleşti.

Ahmet Ceran ’ın sunumunu yaptığı konferans N. E. B. Üniversitesi araştırma görevlisi Şevket Kurtömer Hoca’nın veciz Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Nisa Suresinden Ayetlerin okunduğu tilavetin ardından ilk konuşmacı olan Eğitim Görevlisi Osman Ebubekir Seven’in “Hilafet’i kim, neden kaldırdı” başlıklı konusunu sunmak üzere kürsüye davet edildi.

Seven konuşmasında; Müslümanların sair İslam beldelerinde yaşadıkları zulüm, katliam ve tecavüzlerin İslam Hilafet Devleti’nin yokluğundan ve Demokratik Kapitalist sistemden kaynaklandığını söyledi. 90 yıllık Cumhuriyet tarihinde komik kalkınma ve başarılardan başka hiçbir ilerleme kaydetmediğimizi vurgulayan Seven; Cumhuriyetin ilk yıllarında Keriman Halis’in Dünya güzellik yarışmasında birinci seçilmesini utanç verici olarak niteledi. Ayrıca Hilafet ile birlikte kaybettiğimiz değerlere değinen Seven; bu değerleri yeniden kazanmak imkânsız değil, bilakis Allah Sübhanehu ve Teâlâ’nın İslam Ümmetinden talep ettiği vacipler olduğunun altını çizerek konuşmasını sonlandırdı.

İlk konuşmacıdan sonra Müslümanların Hilafet’i nasıl kaybettiğini ve kaybettikten sonraki hallerini anlatan kısa bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Daha sonra ikinci konuşmacı olan Köklüdeğişim yazarlarından Araştırmacı-İlahiyatçı yazar Abdullah İmamoğlu “İslam Ümmeti ve Hilafet ’siz 93 Sene” konulu konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi. İmamoğlu konuşmasında; Allah Azze ve Celle’ye olan kulluk görevimizin Hilafet olmadan asla gerçekleşmeyeceğini ve O’nu razı edemeyeceğimizi vurguladı. Hilafet Devleti’nin gerekliliğini mevcut vakıadan hissettiren İmamoğlu; önceki yönetici olan Halifeler ’in Müslümanların malına, canına ve namusuna ne kadar önem verdiğini buna mukabil şimdiki yöneticilerin kirletilen binlerce ırz, katledilen milyonlarca can ve talan edilen Müslümanların malları karşısında kıllarını kıpırdatmadığını söyledi. İmamoğlu, Konya halkını İslami hayatı başlatmaya teşvik eden sözleriyle konuşmasına son verdi.

Son olarak katılımcıların kıyama kalkarak eşlik ettiği Sami Lenk’in etkili duasının ardından konferans sona erdi. Basın ve Müslümanların yoğun katılımıyla gerçekleşen konferansta ayrıca misafirler Köklüdeğişim standını ziyaret ederek ilgilerini çeken kitap ve dergilerden aldılar.

Köklüdeğişim

 

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir