Home / News / HABER / DAVA / İstanbul ‘Gazze İçin Tek Çözüm Raşid-i Hilafet’…

İstanbul ‘Gazze İçin Tek Çözüm Raşid-i Hilafet’…

  Türkiye: İstanbul ‘Gazze İçin Tek Çözüm Raşid-i Hilafet’ dedi

Yahudi varlığı İsrail’in Gazze’ye başlattığı hava ve kara saldırısı İstanbul’da lanetlendi

Hizb-ut Tahrir Türkiye Vilayetinin çağrısı üzerine düzenlenen protesto eylemine İstanbul halkı yoğun katılım gerçekleştirdi.

Filistin Dostları platformunun da destek verdiği eylemde Fatih Camii’nde kılınan Cuma namazı sonrasında Fevzipaşa Caddesinden saraçhane parkına yürüyen Müslümanlar Amerika ve Yahudi varlığı İsrail’e lanet okudu. Yürüyüş boyunca binlerce Müslüman tek bir ağızdan Filistin İçin tek çözüm Hilafet sloganları attılar. Eyleme Yeni Akit Gazetesi yazarı Ahmet Varol ve Araştırmacı Yazar Hamza Er destek verdiler.

Saraçhane parkında yapılan protesto eyleminde Filistin Dostları Platformu adına Özgür-der Başkanı Rıdvan KAYA bir konuşma yaptı. Hizb-ut Tahrir Türkiye Vilayeti Medya Bürosu Başkanı Mahmut KAR ise Basın açıklamasını okudu.

Basın Açıklaması Müslümanların tekbir ve tevhid sesleri ile ara ara kesildi.

Basın açıklamasında ABD ve Yahudi Varlığı İsrail’e lanet okunurken İslam beldelerindeki yöneticilerin cılız kınama açıklamaları Müslümanlara şikayet edildi.

Basın açıklamasından kısa bir bölüm: Ey Müslümanlar! Biz, bu saldırılara karşı suspus olanları kınıyoruz! Yağmayacağı kesin olan, ama gürlemekten dahi aciz kalanları kınıyoruz! Söz üretip somut adımlar atmayanları kınıyoruz! Ordularını kışlalarda tutarak terörist İsrail’in kalbine korku salamayan korkakları kınıyoruz! Müslüman kanı bulaşmış kâfirlerin kanlı ellerini tutanları kınıyoruz! Mavi Marmara şehitlerini üç-beş kuruş tazminata satanları kınıyoruz. Müslümanların ilk kıblesi ve kutsalı olan Aksayı işgal ettiği halde Yahudi ile istihbarat antlaşması yapanları kınıyoruz! Askeri ve ekonomik anlaşmaları iptal etmeyenleri kınıyoruz! Yahudi varlığı İsrail’in Büyükelçi ve konsoloslarını hala ülkesinde barındıran ümmetin başındaki yöneticileri kınıyoruz. Filistin’i istismar ederek seçim malzemesi yapan ancak siyonist Yahudi varlığına haddini bildirmeyen yöneticileri kınıyoruz!

Protesto eylemi yapılan dua ile son buldu.

 

Hzib ut tahrir Turkiye

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir