Home / News / HABER / DAVA / Diyarbakır, Gazze için Dua da birleşti
islam devleti default

Diyarbakır, Gazze için Dua da birleşti

Köklü Değişim Dergisi D.bakır Temsilciliği, Gazze için Dua ve Basın açıklaması gerçekleştirdi

Köklü Değişim Dergisi Diyarbakır Temsilciliği öncülüğünde Diyarbakırlı Müslümanlar, Ulu Camii’nde, gasıp Yahudi varlığı israil’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto ettiler.

Sunum konuşması olarak ilk sözü Köklü Değişim Dergisi yazarı Aydın USALP alarak Köklü Değişim Dergisi olarak bugüne kadar Diyarbakır halkı ile beraber birçok basın açıklaması, konferans, panel ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini ifade ederek konuşmasına başladı. Usalp sadece Filistin’de değil dünyanın bütün beldelerinde meydana gelen katliamlara karşı olduklarını belirterek Doğu Türkistan’da, Arakan’da, Suriye’de ve son olarak Irak’ta İŞİD’in yaptığı katliamlardan beri olduklarını belirti.

Usalp’ın konuşmasının ardından, basın açıklamasını yapmak üzere sözü Köklü Değişim Dergisi yazarlarından Süleyman SORGUÇ aldı. Sorguç konuşmasına gasıp Yahudi varlığının katliamlarından bahsederek bu konuda ümmetin başındaki yöneticilerin bu katliamlar karşısında kör, sağır ve dilsiz kesildiğinden dile getirdi.  Sorguç yöneticilerin duyarsızlığına rağmen Endonezya’dan Fas’a kadar Müslümanların Filistin’deki ve diğer sair beldelerdeki katledilen Müslümanlar için yürüyüşler, mitingler, basın açıklamaları gerçekleştirdiğini belirttikten sonra şunları söyledi: “Ey Müslümanlar; Biz, gasıp Yahudi varlığı İsrail’i kınamıyoruz. Çünkü bu lanetlenmiş kavim için yapılması gereken şey kınamak değildir. Onun için yapılacak tek şey, işgal ettiği İslam beldelerinden söküp atmaktır… Ey Müslümanlar! Biz, bu saldırılara karşı suspus olanları kınıyoruz!  Söz üretip somut adımlar atmayanları kınıyoruz! Ordularını kışlalarda tutarak, terörist İsrail’in kalbine korku salamayan korkakları kınıyoruz! Müslüman kanı bulaşmış kâfirlerin kanlı ellerini tutanları kınıyoruz! Müslümanların ilk kıblesi ve kutsalı olan Aksa’yı işgal ettiği halde Yahudi ile istihbarat antlaşması yapanları kınıyoruz! Müslüman kanlarını akıtan devletler ile Askeri ve ekonomik anlaşmaları iptal etmeyenleri kınıyoruz! Yahudi varlığı İsrail’in Büyükelçi ve konsoloslarını hala ülkesinde barındıran ümmetin başındaki yöneticileri kınıyoruz. On yıllarca, her seferinde İsrail’i haritadan sileceğiz söylemlerinde bulunup İsrail’e bir tek kurşun bile atmayan ama ordularını Suriye’ye gönderip Müslüman kanını akıtanları kınıyoruz.”

Son olarak toplu bir şekilde yapılan dua ile basın açıklaması sona erdi.

Resimler için tıklayınız…

Köklüdeğişim

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir