Home / News / HABER / DAVA / Müslüman Gençlere Polis Zulmü

Müslüman Gençlere Polis Zulmü

Hizb-ut Tahrir’li Gençlere Polis zulmü devam ediyor.

Ankara’nın Yenimahalle ilçesine bağlı Demetevler Semtinde, 2 Hizb-ut Tahrir’li Genç “Hizb-ut Tahrir’e Karşı Yargı Zulmüne Dur De! Kampanyası kapsamında imza standı açtıkları için, ikindi vaktinde Polis ekiplerince Ebced Korkmaz ve Kadir Yıldırım apar topar gözaltına alındı.

Gözaltına alınan gençlere destek olmak maksadıyla, Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde fotoğraf çeken başka bir genç, sırf fotoğraf çektiği için, Nizamiye girişindeki görevli polisler tarafından uyarılmadan yaka paça olay yerinde tutuklandı.

Olayın, “Sosyal Medya’da” gündem edilmesi üzerine gözaltına alınan gençlerin aileleri ve yakın arkadaşları,  Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde toplanmaya başladı. Kalabalığın artmasının ardından Emniyet yetkilileri nizamiye önünde aldıkları genci serbest bıraktılar. Demetevler ’de gözaltına alınan 2 genç ise halkın yoğun tepkisi üzerine yapılan sorgularının ardından serbest bırakıldılar.

Gençlerin tamamının serbest bırakılmasından sonra kalabalık olaysız şekilde dağıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü önündeki reklam panoları dikkatden kaçmadı…

  Müslümanlara yönelik haksız gözaltılar Emniyet’in reklam panolarındaki sözlerinin aksini ıspat niteliğinde.

Kokludegisim

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir