Home / News / HABER / DAVA / Rusya’da Kelimeyi Tevhid Bayrağı Bulunduran Müslümana İdari Para Cezasi
islam devleti default

Rusya’da Kelimeyi Tevhid Bayrağı Bulunduran Müslümana İdari Para Cezasi

Tataristan’da Rus gizli servisi ve kukla yöneticiler her defasında çeşitli sebeplerle müslümanlara zulmetmeye, tutuklamaya ve farklı farklı cezalar vermeye devam ediyor.

İslam’a olan tahammülsüzlüğünü her defasında açıkça ortaya koyan Rusya, Müslümanları sindirme politikasını kesintisiz uygularken Orta Asya’daki diğer devletlerde de nüfuzunu kullanarak zulmün yelpazesini genişletmeye devam ediyor.

Rusya Federasyonu’na bağlı özerk bir Türk Cumhuriyeti konumunda olan Tataristan’ın başkenti Kazan’da Hizbuttahrir mensubu bir müslümana arabasında taşıdığı tevhid bayrağından ötürü Kazan Sovyet Bölge Mahkemesi, idari para cezası verdi.

Konu hakkında bir basın açıklaması yayınlayan Hizbuttahrir Rusya Medya Bürosu, İslam’ın bayrağının, bütün Müslümanların bayrağı olduğunu ne Hizb-ut Tahrir ne de başka herhangi bir gruba ait bayraklar olmadığını ifade edip hiç bir kimse bayrakların kendine ait bir şiar olduğunu iddia edemeyeceğini ifade etti. Açıklamanın devamında Kazan mahkemesinin bu kararının, İslami sembollerle mücadele ve Hizb-ut Tahrir’i karalamaktan başka bir şey olmadığını belirtti.

Açıklamanın tamamı :

Basın Açıklaması

İslami Sembol İçin Para Cezası

7 Kasım 2014 tarihinde “Adli soruşturma ve hukuk Portalı” www.ceur.ru, Kazan’da ikamet eden Il’nar Zyalilov’un arabasında İslami inancın kanıtı olan Kelimeyi tevhit bayrakları taşıdığı için idari para cezasına çarptırıldığını bildirdi. Kolluk kuvvetleri yetkilileri, bu eylemin uluslararası İslami siyasi parti olan “Hizb-ut Tahrir’in” sembolünü alenen halka gösterme niyeti taşıdığını söylediler.

Kazan Sovyet Bölge Mahkemesi, İdari Suçlar Kanunu’nun 20.3 Maddesi 1. fıkrası uyarınca “Radikal örgütlerin sembol ve eğilimlerini taşıma” Zyalilov’u suçlu buldu ve onu para cezasına çarptırdı. Ayrıca hukuk Portalı “İslami Kurtuluş partisini terörist örgüt kabul eden dünyada tek ülkenin Rusya olduğuna” işaret etti.

Bizim açımızdan ise mahkemenin bu kararı saçmadır. Çünkü söz konusu bayraklar, İslami bayraklardır ve Rasûl SallAllahu Aleyhi ve Sellem’in siretinde mevcut deliller açıkça bunun kanıtıdır. İslam’ın bayraklarını açıklayan şeri metinlere müracaat eden herkes, Müslüman kardeşimiz Zyalilov’un arabasında bulanan bayraklar ile aynı olduğunu görebilir.

İslam’ın bayrakları, bütün Müslümanların bayrağıdır. Ne Hizb-ut Tahrir ne de başka herhangi bir gruba ait bayraklar değildir. Hiç bir kimse bu bayrakların kendine ait bir şiar olduğunu iddia edemez. Dolayısıyla İslami parti olan Hizb-ut Tahrir’in ve Müslümanın bu bayrakları taşıması ve kullanmasından daha doğal ne olabilir. Bu nedenle Kazan mahkemesinin bu kararı, İslami sembollerle mücadele ve Hizb-ut Tahrir’i karalamaktan başka bir şey değildir.

Islah haber

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir