Home / News / HABER / DAVA / HAK ARAMAYA YARGITAY’A
islam devleti default

HAK ARAMAYA YARGITAY’A

Hukuksuzlukların ve adaletsizliğin bir son bulması için Yargıtay önünde buluşuyoruz

Yargı Mağduru Aileler Platformu yaşanan hukuksuzlukların ve adaletsizliğin bir son bulması için Yargıtay önünde basın açıklaması yapacak.

Hizbu’t Tahrir yargılanmalarında yaşanan hukuksuzluklara dikkat çekmek ve bir çözüm yolu bulabilmek adına önce Kemalist 28 Şubatçı yargının sonra da Paralel diye isimlendirilen yargının zulmüne uğrayan Hizbu’t Tahrirli Müslümanların aileleri bir platform oluşturdu.

Bilgisine başvurduğumuz Platform Başkanı M.Hanefi Yağmur basın açıklaması için niçin Yargıtay önünün seçildiğini şu şekilde açıkladı: “Hizbu’t Tahrir yargılanmalarında kırılma noktası Yargıtay’ın düşman ceza hukukunu devreye sokarak akıldan ve vicdandan yoksun bir şekilde Hizbu’t Tahrir’i “terör örgütü” olarak kabul eden içtihadıdır. Yargıtay’a yeni üyelerin atandığı ve yapısal bir takım değişikliklerin yapıldığı şu günlerde yüzlerce masum insanı ilgilendiren bu konuda bir an evvel vakit kaybetmeden adımların atılması gerekmektedir. İşte bu nedenlerden ötürü Yargıtay önünde bir basın açıklaması yapmayı ve yaşanan hukuksuzlukları dile getirmeyi uygun gördük.

 

YER: YARGITAY ÖNÜ KIZILAY

SAAT: 13.00

TARİH: 19 ARALIK 2014 CUMA

Koklu degisim

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir