Home / News / HABER / DAVA / Rusya’da Hizb-ut Tahrir’li Müslümanlara Tutuklama
islam devleti default

Rusya’da Hizb-ut Tahrir’li Müslümanlara Tutuklama

Rusya Federasyonuna bağlı Başkurdistan’da Hizb-ut Tahrir’in Faaliyetlerine katıldıkları için 21 Müslüman genç tutuklandı.

Rusya Federasyonu’na bağlı federe bir Türk cumhuriyeti olan Başkurdistan’da, Hizb-ut Tahrir’in faaliyetlerine katıldıkları gerekçesi ile 21 Müslüman tutuklandı.

Yaşanan gelişmeler ile alakalı olarak Hizb-ut Tahrir/Rusya Medya Bürosu basın açıklaması metni yayınladı.

İşte o Açıklama;

Basın Açıklaması

Başkurdistan’da Müslümanlara Yönelik Görülmemiş Tutuklamalar

Rus istihbarat yetkilileri, 6 Şubat 2015 gecesi, Başkurdistan Cumhuriyeti İçişleri yetkililerin işbirliği ile Cumhuriyette arama ve geniş çaplı tutuklamalar yaptı. Hizb-ut Tahrir’in faaliyetlerine katılmak suçlamasıyla 21 Müslüman tutuklandı.

Tutuklananların isimleri şöyledir:

1- Norliginov Renate Ranivovic, 1991 doğumlu.

2- Latipov Rüstem Muratovic, 1976 doğumlu.

3- Galimov Rüstem Rafiliviç, 1981 doğumlu.

4- Şaripov Şamil Hacığaliviç 1976 doğumlu.

5- Hamzin Rüstem Faleriviç, 1977 doğumlu.

6- Fahitov Lenart Miniroviç, 1983 doğumlu.

7- Tahirov Eric Raşidadovic, 1989 doğumlu.

8- Makistitof Radomir Yusufoviç, 1984 doğumlu.

9- Camalidinov İlgiz Fayloviç, 1988 doğumlu.

10- Fatahov Rafael Raloviç, 1980 doğumlu.

11- Fantahov Ruslan Vekiloviç, 1980 doğumlu.

12- Yakubov Aral Gifilavic, 1991 doğumlu.

13- Mamayev Renate Mazitoviç, 1971 doğumlu.

14- Korneyev Alexander Faleroviç, 1987 doğumlu.

15- Fayez Rahmonov Danis Muratovic, 1987 doğumlu.

16- Mustafayev Ferid Ramazonoviç 1987 doğumlu.

17- Ahmidov Radek Modarisoviç, 1976 doğumlu.

18- Selimov Artur Raloviç, 1986 doğumlu.

19- Gatavolin Reşad Razitoviç, 1972 doğumlu.

20- Kayomov Azamet, 1985 doğumlu.

21- Ahmedişin Vanes Feridoviç, 1962 doğumlu.

Cezası müebbet olan Rus Ceza Kanunu’nun 250,5 Maddesi uyarınca tutuklu Müslümanlara suçlamalar yöneltildi. Ayrıca bu eşi benzeri görülmemiş geniş çaplı tutuklamalar yanı sıra Hizb-ut Tahrir / Rusya 10 yıldır baskı ve zulme maruz kalmaktadır. Ceza Kanunu’nun bu zalimane maddesi uyarınca Müslümanlara yöneltilen suçlamanın tek nedeni, Yargıtay’ın 2003 tarihli içtihadıdır. Bu madde uyarınca Hizb-ut Tahrir’i terörist parti olarak gören dünyada tek ülke Rusya’dır. Hizbin faaliyetlerini bilinenler bunun farkındadır. 

Örneğin oryantalist Alexei Malashenko, “Matar” kanalı ile yaptığı bir röportaj sırasında Başkurdistan’daki geniş çaplı tutuklamaları yorumlarken “Ben onları asla terörle suçlayamam. Çünkü onların Hilafeti kurma metotları, barışçıl yollarladır. Herhangi bir terör eylemine karışmış değiller.” dedi. Bunun üzerine programın sunucusu hayretler içinde o halde bu parti nasıl oluyor da Rusya’da terörist ve radikal olarak kabul ediliyor diye sorduğunda, “Bence bize göre her şey terörizmdir.” yanıtını verdi. Böylece pek çokları, Rus yetkililerin siyasi parti Hizb-ut Tahrir’e karşı ilan edilen savaşın hiçbir sebebe dayanmadığının farkındalar.

Rus yetkililer, Rusya’da İslam’ın yayılmasından korkuyorlar ve bunun paniği içindeler. Aklı başında her insan, İslam’ın dünya çapında yayılmaya başladığını fark eder. Rusya’da ya da Rusya’nın herhangi bir bölgesinde bu eğilimi durdurabileceğini düşünmek büyük ahmaklık ve aptallık olur. Yetkililerin bu telaşı, ekonomik istikrarsızlık ve toplumda artan gerginlikten kaynaklanıyor. Bu nedenle yetkililer, tutuklu Müslümanlar insanlar arasında doğruluk ve dürüstlük ile bilindiği için vahşeti sürdürüyorlar. Oysa insanlar, Hizb-ut Tahrir’in terörizmle hiç bir ilgisi olmadığını bilirler. Hizbin fikirleri ile aynı fikirde olmayanlar bile bunu canlı tanığıdır. Böylece yetkililerin fikri zafiyeti, onlarda korku yaratıyor. İslami siyasi parti Hizbin üyelerine yönelik son tutuklamalar, bunun en iyi kanıtıdır. Tutuklu Müslümanlara gelince, İslam ümmetinin en hayırlı evlatlarıdır. Rasûl SallAllahu Aleyhi ve Sellem bir hadiste onlar hakkında bize şöyle haber verdi:

إِنَّ مِنْ وَرَائِكُمْ أَيَّامَ الصَّبْرِ لِلْمُتَمَسِّكِ فِيهِنَّ يَوْمَئِذٍ بِمَا أَنْتُمْ عَلَيْهِ أَجْرُ خَمْسِينَ مِنْكُمْ»، قَالُوا: يَا نَبِيَّ اللَّهِ أَوَ مِنْهُمْ؟ قَالَ: «بَلْ مِنْكُمْ “Muhakkak ki sizin arkanızda karanlık gece parçaları gibi fitneler vardır. O fitneler içerisinde, sizin üzerinde bulunduğunuz inancın benzerine sımsıkı yapışan bir kimse için, sizden elli kişinin sevabı kadar sevap vardır.” Dediler ki: Ya Rasûlullah! Onlardan elli kişinin sevabı kadar sevabı vardır değil mi? “Hayır! Sizden elli kişinin sevabı kadar sevap alır.” [İbn Mace]

Hizb-ut Tahrir/Rusya Medya Bürosu

hizb-ut-tahrir.info

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir