Home / News / HABER / DAVA / Türkiye, İade-i Hilafet Haftasına Giriyor
islam devleti default

Türkiye, İade-i Hilafet Haftasına Giriyor

Hizb-ut Tahrir Türkiye Vilayeti 3-10 MART tarihleri arasında İade-i Hilafet etkinlikleri düzenleyeceğini duyurdu.

Hizb-ut Tahrir Türkiye Vilayeti 3-10 MART tarihleri arasında İade-i Hilafet etkinlikleri düzenleyeceğini kamuoyuna yayınladığı bir bildiri ile duyurdu. Hizb yayınladığı beyanda yapılacak etkinlikleri şöyle sıraladı;“Bu haftaya özel olarak hazırlanan Hilafet kitapçığı, başta siyasiler, medya kuruluşları, sivil toplum örgütleri, İslami cemaat temsilcileri, akademisyenler, işadamları ve kanaat önderleri olmak üzere, toplumun tüm kesimlerine ulaştırılmaya çalışılacaktır. Ayrıca Facebook ve Twitter olmak üzere, sosyal medya ağları üzerinde düzenlenecek kampanyalar kapsamında, Türkiye’nin her yanından Hilafet temalı fotoğraf, video ve bilgi paylaşımı yapılarak, geniş çapta kitleler nezdinde bir kamuoyu oluşturulacaktır.”

İşte açıklamanın tamamı;

                                                                                             Basın Açıklaması

Hizb-ut Tahrir / Türkiye Vilayeti İade-i Hilafet Haftası Kapsamında Muhtelif Etkinlikler Düzenliyor

İslâm, Müslümanların tek bir siyasi liderlik altında birleşmelerini, tek bir Halîfeye bey’at etmelerini ve yönetimlerini tek bir çatı altında bütünleştirmelerini emretmiştir. Bu nedenle İslam’ın yönetim şekli olan Hilâfet, İslâm ümmetinin koruyucu kalkanı ve siyâsî liderliğidir. Hilafet olmadıkça, İslâm ideolojisinin hayatın her alanını kapsayan mükemmel nizamları ve hükümleri uygulanamaz. Hilâfet olmadıkça, İslâm’ın siyâsî-ideolojik karakteri kendini gösteremez ve ifsad edilmiş olan yığınlar ıslah edilemez. Hayatın her alanını kaplayan ifsat, zillet ve rezalet ortadan kaldırılmaz.

İşte bu nedenle küresel çapta İslami siyasi bir parti olan Hizb-ut Tahrir, İslam’ın yönetim şekli olan Hilafet’in, hicri 28 Recep 1342/miladi 3 Mart 1924 tarihinde ilga edilmesinin yıldönümünü hatırlatarak, tüm İslam ümmeti nezdinde Allah’ın vaadi, Rasulullah’ın müjdesi ve İslam’ın kesin bir emri olan Hilafet’in yeniden kurulması konusunda kuvvetli bir bilinç oluşturmayı amaçlamaktadır.

Bu bağlamda Hizb-ut Tahrir / Türkiye Vilayeti olarak bizler, 3 Mart 2015 günü İstanbul’da düzenlenecek, “Demokratik Başkanlık Modeli mi, Raşidi Hilafet mi?” başlıklı bir konferans düzenliyoruz. Konferansa, Lübnan’dan Dr. Ahmed el-Kasas, Mısır’dan Mühendis Şerif Zayid ve Türkiye’den Hizb-ut Tahrir Türkiye Vilayeti Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar bizzat katılarak konuşma yaparken, Ürdün’den Dr. İyad Kuneybi, maruz kaldığı yurtdışı çıkış yasağı nedeniyle, tele-konferans yoluyla katılacaktır.

Konferans ile birlikte başlayacak ve 3-10 Mart tarihleri arasında devam edecek İade-i Hilafet Haftası kapsamında ise, “bayrak düştüğü yerden kalkar” şiarından hareketle, Hilafet’in Türkiye’de kaldırıldığı gibi yeniden Türkiye’de kurulması yönünde kamuoyuna dönük birtakım etkinlikler düzenlenecektir.

Bu haftaya özel olarak hazırlanan Hilafet kitapçığı, başta siyasiler, medya kuruluşları, sivil toplum örgütleri, İslami cemaat temsilcileri, akademisyenler, işadamları ve kanaat önderleri olmak üzere, toplumun tüm kesimlerine ulaştırılmaya çalışılacaktır. Ayrıca Facebook ve Twitter olmak üzere, sosyal medya ağları üzerinde düzenlenecek kampanyalar kapsamında, Türkiye’nin her yanından Hilafet temalı fotoğraf, video ve bilgi paylaşımı yapılarak, geniş çapta kitleler nezdinde bir kamuoyu oluşturulacaktır.

Tüm Müslümanları, konferansımıza ve diğer etkinliklerimize katılmaya davet ediyor, Hilafet’in Allah’ın izniyle yeniden kurulması yönünde güçlerini birleştirmeye ve bizimle birlikte hareket etmeye çağırıyoruz. Rabbimizden bu amellerimizi rızası uğrunda halis kılmasını, hayır ve zafer kapılarının açılmasına vesile olmasını, İslam Ümmetinin, Râşid bir Halife liderliğinde, kuvvet ve vahdetine kavuşup, tüm zalimlere karşı her mazlumun koruyucusu olmasını niyaz ediyoruz.

إِنَّمَا الإمَامُ جُنَّةٌ يُقَاتَلُ مِنْ وَرَائِهِ وَيُتَّقَى بِهِ

“İmam (Halîfe) kalkandır. Onun ardında savaşılır ve onunla korunulur.” [Muslim, İmarat, 3428]

Hizb-ut Tahrir Türkiye Vilayeti Medya Bürosu

hizb-ut-tahrir.info

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir