Home / News / HABER / DAVA / ”Uyuşturucuya Köklü Değişim” Paneli Yapıldı
islam devleti default

”Uyuşturucuya Köklü Değişim” Paneli Yapıldı

Gençlerimizin düşmüş olduğu veya düşürülmeye çalışıldığı uyuşturucu batağı ile alakalı panele yoğun katılım oldu.

Panel sözlerin en güzeli olan Kur-an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından “uyuşturucu insanlığı öldüren kimyasal bir silahtır” konulu bir sinevizyon gösterildi.

“Uyuşturucuya Köklü Değişim” konulu panele davet ettiğimiz mahalle muhtarı Medet Turgut beyefendi de bir konuşma yaptı. Turgut konuşmasında, uyuşturucu ve alkolden uzak durulması noktasında gençlere çağrıda bulunarak gerçek mutluluğun İslam’da olduğunu belirtti.

Panel, Köklü Değişim Dergisi Yazarlarından Mahmut Kar hocanın selamlama konuşmasıyla devam etti. Kar, uyuşturucunun insanda meydana getirdiği tehlikeye dikkat çekerek, uyuşturucunun gençliği yok eden bir silah olduğunu belirterek, Panel’i gerçekleştirenlere teşekkür etti.

Daha sonra Köklü Değişim Dergisi Yazarlarından Osman Yıldız “Uyuşturucuya Köklü Değişim” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Yıldız konuşmasına; 2014 Türkiye uyuşturucu raporu istatistiklerini vererek başladı. Milyonlarca insanın etkisi altında olduğu uyuşturucu ile alakalı devletin bunu önlemek için sadece güvenlik tedbirleriyle önlemeye çalıştığını, bunun da çözümden ziyade her geçen daha da arttığını belirtti. Ayrıca resmi verilere göre 200 bin bağımlının olduğu Türkiye’de sadece 4 tedavi merkezinin 550 yataklı kapasitesi olduğunu belirtti.

Yıldız; “uyuşturucunun gençliği felçli hale getirmek için büyük bir tuzak olduğunu” söyledi. Ayrıca uyuşturucu tacirlerinin 500 milyar dolarlık büyük bir rant elde ettiklerini belirten Yıldız; “insanlıktan nasibini almayanlar insanlığı yok ediyorlar” dedi. Yıldız; Allah ve Rasulü’nün gençliğe ne denli kıymet verdiğini, gençliğin insanlık evresinin en kıymetli dönemi olduğunu ve bunun Allah yolunda harcanması gerektiğini belirtti. İslam’a sımsıkı sarılmaktan başka çaremizin olmadığını ifade eden Yıldız; İslam ümmetinin kalkınması, alkol, uyuşturucu gibi daha bir çok gayr-ı İslami meselelerin çözümünün ise Raşid-i Hilafet ile mümkün olacağını belitti.

Program Mahmut Kar hocanın yaptığı dua ile son buldu.

 kokludegisim.net

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir