Home / News / HABER / DAVA / Kadın ve Şeriat: Hakikati Kurgudan Ayırmak

Kadın ve Şeriat: Hakikati Kurgudan Ayırmak

Hizb-ut Tahrir Merkezi Medya Bürosu Kadınlar Kolu Tarafından Kadın ve Şeriat Hakikati Kurgudan Ayırmak isimli konferans 6 ülkede eş zamanlı olarak video konferans yöntemi ile gerçekleştirildi

Hizb-ut Tahrir Merkezi Medya Bürosu Kadınlar Kolu Tarafından Kadın ve Şeriat Hakikati Kurgudan Ayırmak isimli konferans 6 ülkede eş zamanlı olarak video konferans yöntemi ile gerçekleştirildi.İslam şeriatinin kadınlar üzerindeki etkisinin anlatıldığı konferans Türkiye, Endonezya, Tunus, Filistin, Ürdün ve İngiltere’den canlı yayınlar ile yapıldı. Dünya çapında ilklerden sayılabilecek konferans kadınlara özel olarak yayınlandı.
Çokça tartışılan, özellikle de batılıların İslam kadını eziyor söylemlerine karşı hakikatleri kurgudan ayırmak amacıyla yapılan konferansta
 
“İslam Şeriatı, kadınları eve hapsedip onları erkeğin kölesi haline mi dönüştürüyor?” 
“İslam Şeriatı, Müslüman kadınların eğitim almasını engelleyip onları cahil mi bırakıyor?” 
“İslam Şeriatı, Müslüman kadının ticaret yapmasının önüne geçerek onu kocaya bağımlı hale mi getiriyor?”
“İslam Şeriatı, Müslüman kadını sosyal hayattan uzaklaştırıp siyaset yapmasına engel mi oluyor?”
“Müslüman kadının hakkını koruyabilmesi için feminist olması mı gerekir?”
“Çok eşlilik kadına karşı yapılmış bir haksızlık mıdır yoksa toplumsal sorunların çözümü noktasında bir zorunluluk mudur?”
“Kocaya itaat nasıl ve hangi şartlarda olur?” 
“İslam Şeriatı kadını köleleştiriyor mu yoksa koruyor mu?”
gibi sorulara cevaplar verildi ve oryantalistlerin tezleri çürütüldü.
 
Konferans Türkiye saatiye 11:30 da İngiltere de açılış konuşmasıyla başladı. Kur’an tilavetiyle devam etti. Ardından Tunus’tan katılan konuşmacı “İslam Dünyasında kadının haklarını kim belirler: Şeriat mi yoksa Uluslararası Hukuk mu?” sorusuna cevap aradı. Tunus’un ardından bu defa kameralar Ürdün’e yöneldi. Ürdün’de “İslami feminizm anlatısını çürütüyoruz” diyerek feminizm düşüncesindeki yanlışlıkları ortaya koydu. Hizb-ut Tahrir Merkezi Medya Ofisi Başkanı Dr. Nazreen Navaz ise İngiltere’den katılarak hem ingilteredeki hem diger ülkelerdeki hem de internet üzerinde konferansı takip eden katılımcılara “Kadın ve Şeriata karışı medya efsanelerini yok edelim” başlıklı konuşmasını yaptı. İngiltere’den sonra Filistinten canlı yayınla “İslam’ın eşsiz İctimai Nizamı ışığında kadının konumunu netleştirelim” denildi. Uzak Doğudan Endonezya’dan ise “İslam Şeriatının gölgesinde kadının hayatına bir bakalım” diyerek hakikat ortaya konuldu.
 
Son konuşma ise Türkiye’den geldi. “Gerçek siyasi değişimi oluşturmada kadının rolü”nün incelendiği konuşmanın ardından tekrar Hizb-ut Tahrir Merkezi Medya Ofisi Başkanı Dr. Nazreen Navaz kapanış konuşmasını yaptı.
 
Konferans sinevizyonların ve çeşitli anlatıların eşliğinde gerçekleşti. Kadının islamdaki yeri ve önemi, siyasi, ticari, iş hayatı ve aile hayatında kadının vakıası her yönüyle anlatıldı.  Hakikatin kurgudan ayrıldığı konferansın 6 ülkede aynı anda başlaması ve katılımın büyüklüğü dikkat çekti. Konferans sonunda Merkezi Medya Ofisi tarafından hazırlanan kitapcıklar ve büroşürler dağıtıldı.

Köklüdeğişim

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir