Home / News / HABER / DAVA / Rusya’da Hizb-ut Tahrir’li Müslümanlara Yapılan Zulümler
islam devleti default

Rusya’da Hizb-ut Tahrir’li Müslümanlara Yapılan Zulümler

Rus Güvenlik Güçleri Hizb-ut Tahrir’li Müslümanların evlerine baskınlar düzenliyor, tehditler savuruyor, zor kullanarak gözaltına alıyor.

Rusya’nın genelinde fikri ve siyasi çalışmaları ile bilinen Hizb-ut Tahrir’e yönelik baskılar gün geçtikçe artıyor. Güvenlik güçlerinin Müslümanların evlerine yaptıkları baskınlar sonrası kaydedilen görüntülerde, elleri kelepçelenen genç Müslümanlar ailelerinin ve çocuklarının gözleri önünde küçük düşürülüyor ve aşağılanıyor. Kocalarının gözleri önünde aşağılanmasını hazmedemeyen kadınlar ise “Ben biliyorum ki Hizb-ut Tahrir’li kocam ve kardeşlerim güçlü, sabırlı insanlardır. Allah’ın izniyle tüm zorlukların üstesinden gelecekler. Ve zafer bizim olacak.” Sözleri ile baskıların kendilerini yıldırmayacağını belirtiyorlar.

Kamuoyuna Yalan Haber Servis Ediliyor

Evlerine yapılan baskınlar sonucu gözaltına alınan Müslümanların hakkında kamuoyuna sunulan haberler de ise “Terör Örgütü Hizb-ut Tahrir’e mensup militanların evlerinde yapılan aramalarda silah ve mühimmat bulundu” denilerek Hizb-ut Tahrir’in kara propagandası yapılıyor.

Kadınlar Tehdit Ediliyor

Rus kolluk kuvvetleri Hizb-ut Tahrir ile birlikte İslam davetini taşıyan gençlerin eşlerine “Eğer bu işe devam ederseniz sizin de sonunuz kocalarınızın ki gibi olacak.” denilerek tehditler savruluyor.

Yargılamalar Adaletten yoksun

Yapılan gözaltılar sonrası mahkemeye çıkarılan Müslümanlar haksız suçlamalar ile yargılanıyor. Kurulduğu günden bugüne kadar şiddet eylemine karışmamış olan Hizb-ut Tahrir üyelerine “Terör Örgütüne üye olmak ve propagandasını yapmaktan dolayı 3 yıl hapis ve 50.000 ruble para cezası veriliyor.”

Rusya’da Hizbu’t Tahrir üyelerine yapılan zulümleri anlatan bir videoyu ilginize sunuyoruz.

kokludegisim.net

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir