Home / News / HABER / DAVA / Avustralyalı Müslümanlar Çin Zulmünü Protesto Etti
islam devleti default

Avustralyalı Müslümanlar Çin Zulmünü Protesto Etti

Avustralya: Çin’de Uygur Müslümanlarına Yapılan Baskılar Protesto Edildi

Hizb-ut Tahrir/ Avustralya, Çin Hükümetinin Uygur Müslümanlarına yaptığı baskı ve zulümleri protesto etmek için Sydney’deki Çin konsolosluğu önünde protesto gösterisi düzenledi.

Çin Halk Cumhuriyeti, Doğu Türkistan’ı hâkimiyeti altına alıp bölgeyi “Sincan” (Kazanılmış Topraklar) olarak adlandırdığı tarihten bu yana, Doğu Türkistanlılara yönelik etnik temizlik ve asimilasyon politikası uygulamaktadır.

Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana 35 milyon Doğu Türkistanlı Müslüman katledilmiştir.

1884’te Çin İmparatorluğu tarafından işgal edilmiş ve bölgeye Şinciang (Sincan); yani “Yeni Toprak/Kazanılmış Topraklar” adı verilmiştir.

Yıllardır Çin zulmü altında olan Doğu Türkistan, Çin, Tibet, Keşmir, Pakistan, Afganistan, Tacikistan, Kırgızistan, Kazakistan, Moğolistan ve Rusya ile sınırı olan, 1.828.418 km2 toprağa sahip bir ülkedir. Zengin yeraltı kaynakları ve stratejik konumu ile Doğu Türkistan, Çin’in siyasi ve ekonomik olarak kendi nüfuzu altına almaya çalıştığı bir bölgedir.

Doğu Türkistanlı Müslümanlar sistemli bir şekilde yürütülen bir nüfus planlamasına mahkûm bırakılmaktadırlar. Çin devleti Doğu Türkistan’da yaşayan Müslümanları doğum kontrolü adı altında, doğmuş çocukları da nüfus planlaması yapmaktadır. Doğu Türkistanlı Müslüman kadınlar, izin verilen “plan dışında” hamile kaldıklarında hamileliklerinin son günleri dahi olsa mecburi kürtaja tabi tutulmaktadırlar. Nüfus planlaması dışında olan çocukların gizli olarak dünyaya getirilmesi hâlinde ise aileler çok yüksek maddi cezalara maruz kalmakta, doğum yapan kadın veya eşi memur ise bu kişinin görevine son verilmektedir. Bu uygulamalar, Çin kanunlarında açık olarak yer almaktadır.

Bölgeden gelen en son haberlere göre Çin, Doğu Türkistan’ın sokaklarında birbirleri ihbar etmeleri durumunda para ödülü olduğunu belirten kartlar dağıtarak Ekonomik kriz içinde köleleştirdiği Müslümanları birbirlerine kırdırarak rant elde etmekte. Asimilasyon ürünlerini Müslümanlar üzerinde denek olarak kullanmaktadır.

Hizb-ut Tahrir/ Avustralya, Çin Hükümetinin Uygur Müslümanlarına yaptığı baskı ve zulümleri protesto etmek için Sydney’deki Çin konsolosluğu önünde protesto gösterisi düzenledi.

İşte o görüntüler…

kokludegisim.net

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir