Home / News / HABER / DAVA / Hizb-ut Tahrir Endonezya’da 150 Bin kişi ile Raşid-i Hilafet istedi

Hizb-ut Tahrir Endonezya’da 150 Bin kişi ile Raşid-i Hilafet istedi

Hizb-ut Tahrir Endonezya, Hilafet’in yıkılışının Hicri 94. Sene-i devriyesi münasebetiyle 150 bin kişinin katılımı ile Hilafet konferansı gerçekleştirdi.

 

Hizb-ut Tahrir (İslami Kurtuluş Partisi) Hilafet’in kaldırılışının yıl dönümü münasebetiyle her yıl olduğu gibi bu yılda Endonezya’nın 35 farklı şehirinde yürüyüş ve gösteriler düzenledi. Seri halinde gerçekleşen bu etkinliklerin sonuncusu ise 30 Mayıs 2015 sabahı Başkent Jakarta’nın 150 bin kapasiteli uluslararası Bung Karno stadında gerçekleşti. “Hep Birlikte Hilafet’i kurun” başlığı altında gerçekleşen konferans ülke gündeminin ilk sırasında yer aldı.

Endonezya’nın bütün şehirlerinden katılımın olduğu; ünlü yazar, düşünür ve kanaat önderlerinin de hazır bulunduğu konferasn yaklaşık 4 saat sürdü.  Konferans’ta Hizb-ut Tahrir Endonezya Medya Ofisi Başkanı İsmail Yusanto Hilafet vurgulu bir konuşma yaptı. Üniversite ve lise öğrencilerinin organize ettiği gösteriler eşliğinde devam eden konferans yapılan etkili dua ile sonlandırıldı.

Hizb-ut Tahrir’in Endonezya’da gerçekleştirdiği konferansa Uluslararası medyanın ilgisi yoğun oldu.

Görseller;

 

 

 kokludegisim.net

 

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir