Home / News / HABER / DAVA / Hizb-ut Tahrir’li Gençlerden Mescid-i Aksa’da Ürdünlü Kâdı’ya Tepki
islam devleti default

Hizb-ut Tahrir’li Gençlerden Mescid-i Aksa’da Ürdünlü Kâdı’ya Tepki

Mescid-i Aksa’da Cuma hutbesi vermek için minbere çıkan Ürdün kraliyet Kâdılarından Dr. Ahmet Halil, Hizb-ut Tahrir’li gençlerin tepkisi üzerine çıktığı minberden inmek zorunda kaldı.

Ürdün Krallığı’nın Kâdılarından olan Dr. Ahmet Halil hutbe vermek için Selahaddin Eyyubi minberine çıktığı sırada Müslümanlardan bazıları Mescid-ii Aksa’nın içerisine akın ettiler. Yerel kaynakların verdiği bilgiye göre Hizb ut Tahrir şebabı olduğu söylenen bir genç, hutbe veren Kâdı’nın anlattıklarının tam aksini çekinmeden söyleyerek kendisinin o minbere, makama layık birisi olmadığını haykırdı.
Kendisinin Siyonistlerin onayıyla Mescidi Aksaya ulaştığı gerçeğini korkusuzca haykıran gencin söylemleri üzerine cemaatin tepkisi ile karşılaşan Kâdı hutbeden inmek zorunda kaldı. Bunun üzerine Müslümanlar hutbe tamamlanmadan namazlarını eda ettiler. Son olarak ise Mescid-i Aksa’nın imamlarından olan Şeyh Yusuf Ebu Suneyne cemaate açıklamalarda bulunarak sakinleştirmeye çalıştı.

İşte o görüntüler;

kokludegisim

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir